NRK Meny
Normal

42-åring gjemte amfetamin i isboks

Det var ikke akkurat fløteis som kom til syne da politiet åpnet isboksen. Nå er en 42-åring dømt for oppbevaring av 1,5 kilo amfetamin.

Amfetaminbeslag isboks

Slik ble en del av amfetaminet oppbevart.

Foto: Politiet

Det var 28. mars i fjor at politiet fikk tips om at en etterlyst person oppholdt seg i en leilighet i Vågsbygd i Kristiansand.

Da politiet tok seg inn i boligen ble det raskt funnet omkring 100 gram amfetamin på stuebordet. Det ble dermed besluttet å gjennomføre ransakelse på stedet.

Store menger stoff

Nærmere undersøkelse avdekket store narkotikamengder.

Totalt ble det funnet over 1,5 kilo amfetamin, 600 gram hasj og nær 60 gram kokain. Store deler av partiet var skjult ulike plastbokser, blant annet i en isboks.

Mannen oppholdt seg i leiligheten til en kvinne som også ble pågrepet og varetektsfengslet. Hun ble imidlertid løslatt etter en stund.

Den 42 år gamle mannen la raskt kortene på bordet og erkjente straffskyld for beslaget. Saken ble dermed avgjort ved såkalt tilståelsesdom.

Mannen har forklart at hans oppgave var å oppbevare stoffet for andre, men han har hele tiden nektet å snakke om rollen til andre medsiktede.

Spredningsfare

I skjerpende retning har Kristiansand tingrett vektlagt den betydelige mengden narkotika som ble beslaglagt, samt spredningsfaren ved et så stort parti.

I formildende retning har retten lagt til grunn 42-åringens uforbeholdne tilståelse.

I utgangspunktet mente retten at sakens alvorlighet skulle tilsi en fengselsstraff på 3 år og 3 måneder, men endte i stedet opp med 2 år og seks måneders fengsel.

42-åringen er straffedømt 16 ganger tidligere for tyveri, vold og narkotikaforbrytelser.