Kvinne (26) har vært savnet siden torsdag

Politiet har startet leteaksjon i Vennesla etter en savnet kvinne (26). Personell fra hjelpekorpset, Sivilforsvaret og politihund deltar i søket.

Mannskaper fra hjelpekorpset gjør seg klar

Mannskaper gjør seg klar til å lete etter den savnede kvinnen.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Ifølge politiet ble kvinnen sist observert torsdag ettermiddag i 17-tiden i Blåveisstien i Vennesla. Siden skal ingen ha hørt noe fra henne.

– Vi er på jakt etter informasjon og tips fra publikum som kan ha sett henne. Hun skulle gå fra noen venner til noen i familien hennes, men har forsvunnet på veien, sier Mæhre til NRK.no.

Var på besøk

Kvinnen var på besøk i området det søkes i, og familien ble bekymret etter at hun ikke kom hjem. Innsatsleder Stig Vang i politiet sier at politiet leter etter henne i tilfelle det har skjedd noe.

Leteaksjon etter savnet kvinne
Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

– Vi leter etter henne i tilfelle det skal ha tilstøtt henne noe, eller fått et illebefinnende, sier innsatsleder Stig Vang til NRK.

Bratt terrent

Søket konsentreres blant annet i terrenget rundt der hun skal ha gått og ved noen vann.

– Det er delvis bratt området og veien ligger ved vann, vi undersøker disse områdene, bekrefter Vang.

Innsatsleder Stig Vang.

Innsatsleder Stig Vang i politiet.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Parallelt med søket arbeider politiet med tips og observasjoner.

– Vi jobber med å finne ut hva som kan ha skjedd. Vi vet ikke per nå om det har skjedd noe straffbart eller om hun har vært involvert i en ulykke eller et uhell, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Større aksjon

Politiet, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvaret leter nå etter kvinnen i et større området i kommunen, som ligger cirka 30 kilometer nord for Kristiansand.

– Det er 15 personer fra hjelpekorpset, flere fra Sivilforsvaret og politihund leter nå i området, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre til NRK.

Politiet er svært interessert i tips i saken og ber folk som kan ha observert henne ta kontakt på telefon 02800.

26-åringen er 165 centimeter høy, lys hud og har halvlangt rødbrunt hår. Hun skal ha hatt på seg en blå eller lilla boblejakke, mørke bukser, hvit lue og et rødt og hvit skjerf.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen ble sist sett i Blåveisstien i Vennesla.

NRK.no følger saken videre.