Hopp til innhold

– En opplevelse for livet

Kronprinsparet fortsetter sitt tredagers besøk i Vest-Agder, og ble mottatt av musikkorps og flere hundre barn og voksne på brygga på Spangereid i dag morges.

Kronprinsparet har overnattet i kongeskipet Norge, og ankom brygga på Båly i Spangereid klokken ni i dag morges.

Spangereid skolemusikkorps var med å sørge for den rette stemninga for de fremmøtte.

Isak Emil Fladstad (7) og Tiril Marie Midling Thorsen (7) overrakte blomster. Kronprinsparet tok seg god tid til å prate med de fremmøtte.

Fra Lindesnes går turen videre til Audnedal.

Skrøt av Audnedal

I formiddag besøkte Kronprinsparet Byremo i Audnedal kommune. Over 500 barn og unge var samlet i strålende solskinn i Byremoparken for å få med seg begivenheten. Her var det musikalsk innslag av Musikkverkstedet indre Agder, deretter holdt ordføreren og Kronprinsen tale.

Kronprinsen skrøt av stedet og det nydelige været.

– Jeg må gratulere dere med nylig å ha blitt kåret til Vest-Agders beste kommune i Kommunal Rapport. Dere har kommet godt ut av disse kåringene før også. Nesten alle mindre kommuner i Norge må gjøre en innsats for å beholde innbyggerne sine og hindre fraflytting. Dere tilrettelegger undervisning i framtidsrettede yrker som vi vil trenge mer av i Norge og som kraftfylket Vest-Agder vil ha spesielt behov for, sa Kronprins Haakon i sin tale, i følge NTB.

Ordfører Tønnes Seland ventet spent, minutter før Kronprinsparet skulle ankomme.

Kronprinsbesøk Byremoparken
Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

– Dette skal bli en folkefest på linje med 17. mai! Vi skal vise Kronprinsparet den flotte Byremoparken og publikum skal få en opplevelse for livet. Det er veldig bra oppmøte. Og i tillegg har vi vært heldige med været, sier Seland til NRK.

Også elevrådsleder Anna Celine Foss Stray fra Byremo videregående skole inntok talerstolen og fortalte om viktigheten av utdanning i indre Agder.

Åpnet tursti

Kronprinsparet åpnet deretter en tursti, som de også tok nærmere i øyesyn med en gåtur med 26 andre- og sjuendeklassinger.

Litt etter klokken tolv var det klart for lunsj på Byremo bedehus. Kronprinsparet ble servert koldtallerken med lokale innslag og trollkrem til dessert.

Innvandrere i Åseral

Etter lunsj gikk turen til Åseral

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit møtte skolebarn og innvandrere på Kyrkjebygd skule. Kommunen med 917 innbyggere har en gruppe innvandrere fra karenfolket. Det ble satt fokus på hvordan det oppleves å komme fra en flyktningeleir til Åseral.