NRK Meny
Normal

Kronprinsen krymper hytteplanene

Kronprinsparet åpner nå for å leie overnattingsplass hos andre til sine gjester og ansatte. Dermed kan hytteplanene på Flekkerøy reduseres.

Kronprinsparets hyttetomt på Flekkerøya
Foto: Svein A. Sundsdal / NRK

Størrelsen på hytta til kronprinsparet på Flekkerøya i Kristiansand har tidligere skapt bølger.

Nå sier ordfører Jan Oddvar Skisland at kronsparet vil beholde dagens bygninger, hytta og ei sjøbu - og kun bygge ei vaktbu.

Kristiansands-ordføreren sier at dette kom fram i de siste samtalene med representanter for Slottet.

Mange floker

Men det er mange floker som skal løses før kronprinsparet kan innta Flekkerøya. Kommunen må finne en sjøbu som erstatning til Gunnar Askbo, som i dag disponerer den 40 kvadratmeter store sjøbua på kronprinstomta.Denne prosessen vil ta tid, men Skisland sier han er optimist.

 NRK Sørlandet har vært i kontakt med Gunnar Askbo. Han sier at han er innstilt på å finne en løsning, men synes det er galt å kommentere saken ytterligere så lenge han forhandler med kommunen om ei sjøbu til erstatning for den han har i dag.

 

Alsviga ved Flekkerøytunnelen - tilbys som erstatningstomt
Foto: Svein A. Sundsdal / NRK

Sikkerhetsvurdering

Etter diskusjonene som har vært bl.a. om størrelsen på feriestedet, har kommunen spurt om Flekkerøya har topp prioritet, eller bare er en av flere muligheter for kronprinsparet, sier ordfører Jan Oddvar Skisland. Både han og varaordfører Bjarne Ugland sier til NRK at de har inntrykk av at paret virkelig ønsker seg til Flekkerøya.

Politiet er nå i gang med en sikkerhetsvurdering av område. Resultatet kommer i september. Denne vurderingen vil vise om det kan bli aktuelt å gå inn på naboeiendommer for å få store nok sikkerhetssoner. Stortinget har blant annet vedtatt et landskapsvernområde på deler av eiendommen. Det må også bli sørget for avtale om vei til hytta.

Det vil være avgjørende for hvor store sikkerhetssoner det blir rundt hytta- og om det er nødvendig å gå inn på naboeiendommer, og også i det nye landskapsvernområde som Stortinget nettopp har opprettet på deler av eiendommen. Dete er kontroversielt. Endelig må det skaffes vei ned til eiendommen. Private eier grunnen.