NRK Meny
Normal

Konkurrerer om båtfolket

Foreningen Classiske Motorbåter vil ha flere fortøyningsplasser i Grimstad gjestehavn. Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) stiller seg bak brevet.

Grimstad gjestehavn

Foreningen Classiske Motorbåter onsker mer havneplass i Grimstad (arkivfoto)

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Båtfolket vil nå at Grimstad skal komme på banen i konkurranse med Lillesand kommune, som har inngått et samarbeid med Kongelig Norsk Båtforbund, med sine 26.000 aktive medlemmer, om en betydelig utbygging av kapasiteten.

Clas M. Kjølberg i foreningen Classiske Motorbåter har oversendt korrespondanse til rådmannen og ordføreren i Grimstad om utbygging av gjestehavna i byen, etter at havna i sommer for første gang måtte avvise besøkende, skriver Grimstad Adressetidende.

Konkurranse

Kjølberg mener at havnen i Grimstad vil få problemer dersom ikke kapasiteten økes tilsvarende etterspørselen, fordi det finnes konkurrerende byer langs kysten. De kjemper om å trekke til seg båtfolket.

LES OGSÅ: Kan tape i konkurransen


Utbygging

– Verdt å merke seg er et pågående samarbeid mellom Lillesand kommune og landets største og eneste interesseorganisasjon for båteiere med 26.000 medlemmer, Kongelig Norsk Båtforbund, der hensikten er en betydelig utbygging av kapasiteten

LES OGSÅ: Foreningen Classiske Motorbåter

Bruker penger

– Vi støtter havnevaktene som ønsker en større havn. Generalsekretær Jan H. Syvertsen KNBF er forelagt betenkningen og foreningen stiller seg til disposisjon for kommunen, fremgår det av brevet. Kjølberg, som er en hyppiog gjest i gjesthavna i Grimstad, peker også på at bruykerne av gjestehavna legger igjen betydelige beløp når de besøker byen.

Ikke kø i gjestehavnene