NRK Meny
Normal

Klare for VM i lydighet

Bordercollien Flic Flac (3) og eieren Jannicke Mestad (23) reiser til Finland i begynnelsen av august for å kjempe om å bli verdens beste i lydighet.

Hundetrening

– Vi reiser 4. august, men konkurranser starter ikke før den 6. Så nå er det to uker med ferie for min del og så reiser vi av gårde, forteller Jannicke Mestad.

Føler du at du er klar nå?

– Ja, sånn tålig. Jeg kommer sikkert til å kjenne veldig på nervene når vi reiser. Det blir første gang Flic Flac flyr, så det blitt mye nytt, sier Mestad.

Hun regner derfor med at både hun og hunden kommer til å bli ganske slitne etter hvert.

Uttaksstevner

For å komme med til VM har Mestad og Flic Flac vært gjennom fler uttaksstevner. Men de to ble tatt ut på et spesielt grunnlag.

– Norge fikk en ekstra plass så de fikk lov til å ta med en til, og det ble meg. Det er en plass de pleier å gi til de som har unge hunder og selv aldri har vært med før. Så det blir første gang for alle.

De to trener 10–15 timer i uka. Av disse timene går cirka syv timer til lydighetstrening. De andre timene brukes til å sørge for at Flic Flac er i god form.

– Vi trener litt med kickbike, som er en litt større sparkesykkel som hun trekker av gårde. Hun er også veldig glad i å svømme så det bruker vi også mye tid på, forteller Mestad.