NRK Meny
Normal

Klagenemnda avviser klage mot Vest-Agder fylkeskommune

En bokleverandør klaget Vest-Agder fylkeskommune inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser etter å ha kjøpt inn digitale ordbøker. De mente at fylkeskommunen ikke sjekket godt nok da de undersøkte mulige forlag for bøkene.

Fylkeshuset i Vest-Agder

Vest-Agder fylkeskommune kjøpte digitale ordbøker fra Kunnskapsforlaget uten at andre ordbokforlag fikk delta i konkurransen. Forlaget klaget, men fikk ikke klagen gjennom.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Klagenemnda har vurdert klagen og kommet til en konklusjon.

– For at vi skal avvise en sak så må vurderingen være at en klage klart ikke kan føre frem, og det er altså vår vurdering, sier Erlend Pedersen sekretariatsleder i Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Han sier at det er flere grunner til at klagen ikke gikk gjennom.

Verdien for lav

– Som det også står i vedtaket så er det flere måter å se denne saken på. Man kan se på det som en eller flere anskaffelser av bøker, sier Pedersen.

Men på tross av dette er det to faktorer som gjør klagen ikke når opp.

Sekretariatet mener at i dette tilfellet så er enten verdien av anskaffelsen for lav eller så er klagen fremmet for sent, sier han.

Kan klage på nytt

– Denne avvisningen ble gjort 20. mars og da har klageren tre virkedager til å klage til lederen av klagenemnda, sier Pedersen.

Han sier at det i teorien fremdeles er mulig for klageren å få klagen gjennom.

– For at vi skal avvise en sak så må vurderingen være at en klage klart ikke kan føre frem, og det er jo også vår vurdering. Men lederen av klagenemnda vil helt klart gjøre opp sin egen selvstendige prøving om det blir fremmet en klage til, sier Pedersen.