NRK Meny
Normal

Kan bli ny KrF-topp

Per Sverre Kvinlaug (39) kan bli den nye KrF-toppen i Vest-Agder etter fylkesvaraordfører Thore Westermoen, som slutter i fylkespolitikken etter valget neste høst.

Per Sverre Kvinlaug

Per Sverre Kvinlaug kan bli ny KrF-topp i Vest-Agder.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Kvinlaug, som har vært har vært varaordfører i Kvinesdal i sju år, har fått bred støtte i den andre høringsrunden som KrF har gjennomført i forbindelse med nominasjonen.

Han er blant annet ønsket på topplassen av Kristiansand KrF.

Må trolig velge

Lederen av nominasjonskomiteen, Sigmund Kroslid, vil ikke kommentere NRKs opplysninger.

Han bebuder at komiteen vil presentere sine forslag i neste uke.

KrF i Kvinesdal har også spurt om Kvinlaug vil fortsette som listetopp lokalt. Det betyr at han må velge mellom lokal- og fylkespolitikken.

På spørsmål om han ønsker å bli ny fylkestopp og dermed KrFs kandidat til fylkesordførervervet, skriver Kvinlaug i et svar til NRK.

– Jeg er ydmyk

– Jeg ønsker å forholde meg til nominasjonskomiteen sin prosess i forhold til dette. Om jeg er aktuell som førstekandidat eller ikke, vil en få svar på når nominasjonskomiteen har avgitt sin innstilling, sier han.

– Lokallaget har nå ute en konkret forespørsel til meg om å fortsatt være listetopp ved kommunevalget. Jeg er ydmyk for den tillit og mulighet som partiet gir meg, og i løpet av de nærmeste dagene vil jeg ha et svar klart på hva jeg velger og gjøre, sier han.

Per Sverre Kvinlaug

Per Sverre Kvinlaug i samtale med KrFs fylkesleder Torhild Bransdal.

Foto: Svein Sundsdal/NRK