Hopp til innhold

Kaller Snåsamannen ond

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, har startet sin egen Twitter-krig mot Jesus og Snåsamannen.

Preben Aavitsland

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, provoserer gjerne når det er sakk om religion.

Foto: Terje Christiansen / NRK

Kristiansanderen Preben Aavitsland er en aktiv twittrer, og nå har han startet sin egen krig på det sosiale nettstedet, skriver Vårt Land .

Aavitsland er en aktiv debattant, blant annet om religion, og han har provosert mange av sine "followers".

– Kjærlighet? «De som ikke er med meg, er mot meg», sa Jesus, Bush og Stalin.

Preben Aavitsland på Twitter

Nå har han også provosert med å si at han mener Snåsamannen er ond. Til Vårt Land uttdyper avdelingsdirektøren i Folkehelseinstituttet det slik:

– Om han virkelig har disse evnene og kan helbrede alvorlig syke mennesker kan han ikke sitte på bygda i Nord-Trøndelag. Han burde rydde korridorene på Radiumhospitalet. Hvorfor gjør han ikke det? spør Aavitsland.

Sammenligner Jesus med Stalin

Avdelingsdirektøren har én jobbkonto på Twitter som han kaller Prebenspandemi hvor han kommer med saklig informasjon og vurderinger i kraft av hans virke ved Folkehelseinstituttet. I tillegg har han den private kontoen Prebens hvor blant annet religion får gjennomgå.

– Jeg gjør det mest for å erte kristne som følger meg på Twitter, men grunnholdningen i det jeg skriver, mener jeg selvfølgelig, sier Aavitsland.

Og Jesus skal dømme noen milliarder mennesker til evig pine. Stalin var vel snill i forhold, for pinen i Sibir var tidsbegrenset.

Preben Aavitsland på Twitter

Selv om han mener Jesus hadde noen bra sider, og at mye tyder på at han var en snill fyr med et moderne syn på mange ting, er han mest opptatt av de sidene ved Jesus han mener kristne prøver å overse.

– Jesus var veldig tydelig på "enten er du med meg, eller mot meg". Det er den problematiske delen ved kristendommen; enten må du være kristen eller så skal han dømme deg til noe negativt. (...) Det samme sa jo Stalin. Du kan melde deg inn i kommunistpartiet, bli en god kommunistisk samfunnsborger, men da må du følge reglene i det kommunistiske paradis. Hvis ikke blir du sendt til Gulag eller Sibir.

Olav Hodne var en høvding i Sandalmisjonen. Mange hundre tusen afrikanere fikk nytt skotøy som et resultat av hans arbeid

Preben Aavitsland på Twitter