NRK Meny
Normal

Jobbreise ble hjelpe-sending til Hellas

Det som egentlig skulle være en jobbtur for 50 ansatte fra Universitetet i Agder ble plutselig en hjelpesending med klær og utstyr til flyktningene i Hellas.

UIA gir flyktninger hjelp.

Rådgiver Janne Strøm Fladstad sitter på en haug med klær og utstyr som skal til Hellas.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Vi kan ikke lukke øynene for situasjonen som pågår på Lesvos, og da er det helt naturlig at vi bidrar med det vi kan, det sier en av initiativtakerne, rådgiver Janne Strøm Fladstad.

Derfor tar de ansatte ved Universitetet i Agder med seg klær, sko, soveposer og annet utstyr som de har samlet inn, og som kan hjelpe flyktningene i Hellas. Det skriver Kristiansand Avis.

Hjemmestrikkede barneklær

Til helgen reiser de ansatte til den greske øya Lesvos som daglig håndterer hundrevis av flyktninger. Turen skulle ha et faglig innhold med utgangspunkt i omorganiseringen universitetet har vært gjennom.

– Endringen måtte skje og nå har vi med oss mye tekstiler, spesielt herre-, dame- og barnesko, sier Strøm Fladstad.

– Det er mye flott og helt ubrukte ting som flyktningene skal få så de makter å gå alle de milene mange går, sier Strøm Fladstad.

Lesbos

Det kommer i gjennomsnitt 200 flyktninger til Lesvos i Hellas hver dag, ifølge Livaditou som jobber for den Internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Foto: ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Hun forteller at det er også samlet inn store mengder klær, og mye er hjemmelaget.

– Det er så flott å se hjemmestrikkede klær. Folk har laget vakre babysokker og varme gensere til barna. Rett og slett slik at de blir godt kledd for turen de legger ut på, avslutter Strøm Fladstad.