Ber gjerningsperson melde seg: Fransk kvinne ble funnet død på grusvei

Kvinnen som trolig har blitt påkjørt og drept på en grusvei, er fransk statsborger. Etter tre dager, jakter politiet fremdeles en gjerningsperson som de mener stakk av.

dødsfall snartemo

Flere personer som oppholdt seg på Urestadveien natt til søndag, har meldt seg. Ingen har erkjent påkjørsel.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

Det var 28 år gamle Daisy May Tran som ble funnet død på en vei i Snartemo i Vest-Agder. Hun var fransk statsborger, men bosatt i Norge.

Kvinnen som ble hardt skadet i ulykken er litauisk statsborger i 20-årene, bosatt i Norge. Hun får fortsatt behandling på sykehus.

Politiet har fremdeles ingen mistenkte etter det de mener er et bildrap i den lille bygda Snartemo i Vest-Agder. De to kvinnene ble funnet på en avsidesliggende grusvei tidlig søndag morgen. Politiet mener de har blitt påkjørt, og at gjerningspersonen stakk av.

– Den formelle identifiseringen tar tid når det er utenlandske statsborgere, men vi er sikre på hvem avdøde er, og pårørende er varslet, sier politiadvokat Hellek Rue.

Gård på Snartemo i Hægebostad

Kvinnene hadde vært på fest på denne gården i Hægebostad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto

Tror ikke alle har meldt seg

Kvinnene hadde deltatt på en dugnad på en heiegård lørdag kveld. Urestadveien, som leder til gården, er en blindvei. Politiet har bedt alle som har oppholdt seg på denne veien mellom midnatt og klokka 06.00 om å melde seg.

– Vi tror ikke vi har fått kontroll på alle som har vært der i dette tidsrommet, sier Rue.

Etter tre dager, har politiet fremdeles ingen mistenkte eller sikta i saken. Flere som var i området har meldt seg, og er avhørt. Ingen har erkjent å ha kjørt på kvinnene.

– Selv om man kanskje ikke har sett noe, er det viktig for politiet å få vite om alle bevegelser på denne veien.

– Tror dere det er en gjerningsperson dere ikke har snakka med?

– Det kan godt være. Politiets hovedteori er at noen har kjørt på kvinnene.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har styrket denne teorien, sier Rue.

Snartemo

Politiet har ikke noen mistenkte etter det som trolig er et bildrap på Snartemo i Vest-Agder.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Har sjekket ut bil

Flere kilder fortalte NRK at politiet lette etter en spesiell bil.

– Det var snakk om en sølvgrå Volvo, men den er sjekket ut av saken. Vi leter etter en annen bil, eller et annet kjøretøy.

NRK har snakket med naboer, som forteller at det var ATV-trafikk på veien lørdagsnatta. Politiet sier det kan ha vært andre kjøretøy enn bil som har truffet kvinnene.

Dødsfallet ble først meldt som en ATV-ulykke fordi det sto en slik like ved kvinnene som ble funnet. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at denne har vært involvert.

Politiet har tatt beslag i flere biler som sto parkert i området for å lete etter spor, og disse undersøkes fremdeles.

– Vi er interessert i alle kjøretøy som har vært der, både med og uten skader. Alt er av interesse for politiet, sier Rue.