Her taler presten for konfirmantene i Liverpool-drakt

Presten er ihuga Liverpool-fan, og stilte i klubbdrakta under konfirmasjonsgudstjenesten i Lyngdal denne helgen. – Hadde ikke turt å dra det så langt, sier kollega.

– Jeg har utelukkende fått positive tilbakemeldinger fra de som var i gudstjeneste – selv fra de som er Manchester United-supportere, sier prost i Lister Prosti, Geirulf Grødem til NRK.

– Men noen av dem hadde hørt om dette på forhånd og kom med United-skjerf, legger han muntert til.

Det var under lørdagens konfirmasjonsgudstjeneste Grødem tredde den røde Liverpool-drakten over prestekjolen da han skulle tale for de til sammen 41 konfirmantene i Lyngdal kirke.

I tillegg ble sangen «You'll Never Walk Alone» fremført.

Bilder fra lørdagens gudstjeneste havnet fort på sosiale medier.

facebook sitat
Grafikk: Facebook

– Hadde ikke turt å dra det så langt

En av de som har kommentert saken på Facebook, er presten Finn Rindahl:

«Wow. Jeg er prest og Liverpool supporter selv, men hadde ikke turt å dra det så langt – av hensyn til eventuelle konfirmanter med sterk sympati for andre klubber.»

Han sier til NRK at han selv bare har våget seg på å spille «You`ll never walk alone» som preludium i en barnedåp, etter ønske fra en familie.

– Men det var to dåpsbarn, så jeg måtte forsikre meg om at de begge familiene var Liverpool-fans.

Hylles av supporterklubben

I den største norske Liverpool-gruppen med supportere på Facebook, «Liverpoolhjerter», er et bilde av Grødem i den røde drakten likt av flere tusen.

– Vi ser jo at Liverpool brukes aktivt ved flere av livets store begivenheter som fødsel, bryllup, og begravelser, sier formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller til NRK og legger til:

– Samtidig er det viktig å huske på at fotball er inkluderende og tilhører alle uavhengig av religion. Men at presten her ser paralleller og noe positivt i det å ha noe å samles om, skjønner jeg.

Paralleller mellom favorittlag og tro

Presten Grødum ønsket å dra paralleller mellom det å arve et favorittlag – ikke bare Liverpool – og det å arve en tro.

– På et tidspunkt må man ta standpunkt til om man skal fortsette den relasjonen, sier Grødem og referer til dåpen og konfirmasjonen.

Tok på seg Liverpool-drakt under konfirmasjonsgudstjeneste

Prost Geirulf Grødem tok på seg drakten til favorittklubben da han skulle holde sin preken for konfirmantene i Lyngdal lørdag.

Foto: Heidi Nissen / Privat

Se video øverst i artikkelen.

Andre likheter mener Grødem er utbyttet man får ved å engasjere seg.

– Og med sangen ønsket jeg å få frem at man i begge verken som supporter eller som troende aldri går alene – i gode eller dårlige tider, sier prosten som har vært Liverpool-supporter siden 1970-tallet.

Det vil sa at han har opplevd både oppturer- og nedturer med klubben som ikke har vunnet serien siden 1989.

– Jeg ønsket å bruke dette som et virkemiddel for at konfirmantene skulle huske budskapet i prekenen, og ut ifra tilbakemeldingene i ettertid har det virket, sier presten.

Leder serien

Liverpool er regjerende Mesterliga-mestere og leder den engelske serien etter fem strake seire. I Norge har supporterklubben over 50.000 medlemmer og er med det størst.

Presten sier det ikke var hensikten å lokke flere til å holde med de helrøde fra Beatles-byen. Han tillegger heller ikke religion størstedelen av æren for at laget gjøre stor suksess for tiden.

– Men trener Jürgen Klopp har vært tydelig på at han er personlig kristen, avslutter Grødem.

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Den tyske treneren Jürgen Klopp har gjenreist Liverpool, og klubben er nå blant de beste i verden etter flere år med ustabilitet.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters