NRK Meny
Normal

Har danset 1 170 mandager på rad

I 25 år har swingglade mennesker møttes til dans i Arendal hver eneste mandag, året igjennom.

Arendal swingklubb danser hver mandag. De lar seg ikke engang stoppe av julaften og 17. mai.

Arendal Swingklubb feirer 25-årsjubileum denne uka. Rundt hundre personer møtes hver mandag for å danse.

Per Arild Gjerde

Per Arild Gjerde elsker swing og er en av grunnleggerne av swingklubben.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Vi er glade i å danse og startet for 25 år siden swingklubben fordi vi trengte et miljø å danse i, det var det mangel på, sier en av grunnleggerne av Arendal Swingklubb, Per Arild Gjerde.

Siden har klubben holdt det gående, for folk er glade i å danse swing. Og når klubben nå feirer jubileum denne uka, i nye lokaler på Munkehaugen Kultursenter, er det med flere dansekurs, liveband og DJ-er. Både unge og gamle deltar.

Uten avbrudd siden 1992

Og man trenger ikke å lure på om og når det er dans, for det er dans hver eneste mandag. Til og med når julaften, nyttårsaften eller 17. mai faller på en mandag er det dans.

– Det er greit å ha dans en fast dag i uka, så slipper vi å tenke på om det er dans eller ikke, for det er dans! Det har det vært hver bidige mandag som fins i kalenderen siden august 1992. Vi har danset 1 170 mandager på rad – uten avbrudd, sier Gjerde.

Samvær og trim

– Det er miljøet og trimmen som gjør at jeg kommer hit. Jeg kommer til å holde på å danse så lenge jeg kan med mine gamle bein, sier Annie Ulriksen.

Hanne Eriksen

Hanne Eriksen vet hva hun skal når det er mandag.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Jeg har ei venninne som gikk her på kurs i høst og hun har lurt meg med hit i dag. Det er veldig gøy å danse, jeg har alltid likt det, sier Asbjørg Haugen.

Leder av Arendal Swingklubb, Hanne Eriksen, synes også swingen er god trim.

– Det er en bra form for trim, det er sosialt og man treffer mange hyggelige mennesker. Man vet hva man skal på mandagskvelden, det er ikke noe spørsmål om det, sier Eriksen.