Hallelujah-forviklinger

Justøy bibelcampings teltkirke er innmeldt til Lillesand kommune for å forstyrre nattesøvnen til campens hyttenaboer.

Bibel

(Illustrasjonsfoto)

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Hytte-eierne i området rundt har bedt kommunen ta affære i det de påstår er stadig høyere og senere konsert-arrangementer hos hallelujah-camperne.

Økende problem

- Det er blitt et økende problem de siste årene, sier lederen av Justøygavlen velforening, Tore H. Eilertsen til Fædrelandsvennen.

På vegne av 15 hytte-eiere i området har Eilertsen bedt kommunen om å legge "begrensninger for campingens støyende aktiviteter".

- De siste årene er det blitt stadig mer av til dels rent kommersielle konserter, med stadig mer avansert høytalerutstyr, sier Eilertsen til avisen.

Velforenings-lederen hevder å ha forsøkt å ta opp problemet med bibelcampen, men uten resultat.

Imøtekommet kravene

Nestleder Jarle Sagedal i Justøyfamiliens bibelcamping, som siden 2004 har drevet campen og teltkirken, mener imidlertid at de har kommet hyttenaboene i møte.

Ifølge Sagedal har bibelcampen hatt møte med hytteeierne før de to siste sesongene, hvor han føler bibelcampen har imøtekommet hytte-eiernes krav.

Sagedal hevder også at det ikke har vært noen økning i antall konserter de siste årene.

- I snitt har vi vel en konsert i uka i løpet av de seks ukene vi driver om sommeren, men det er selvsagt også andre arrangementer som lager lyd, erkjenner Sagedal overfor Fædrelandsvennen.

Nestlederen i bibelcampingen legger til at teltkirken har vært drevet i over 40 år. Dette akter de å fortsette med, selv om det da må bli litt lyd av og til.