NRK Meny
Normal

Gullsmed tiltalt for flere lovbrudd

Verdien på varene som ble stjålet fra gullsmedforretningen skal ha blitt fordoblet.

Gullsmed

Gullsmed Høines ble utsatt for to innbrudd i fjor.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Innehaveren av Gullsmed Høines i Flekkefjord må møte i retten, tiltalt for forsikringsbedrageri på 367 000 kroner, og momsunndragelse for nesten 600 000 kroner.

I tillegg er han tiltalt for brudd på bokføringsloven, regnskapsloven og likningsloven, skriver avisen Agder.

Politiet gjennomførte en razzia mot gullsmeden tidligere i år på grunn av mistanke om svindel.

Doblet tapet

Gullsmeden ble pågrepet i februar og et halvt år senere er tiltalebeslutningen klar. Påtalemyndigheten mener at han blant annet har oppgitt for store tap i forbindelse med tyveriet forretningen i november i fjor.

Gullsmeden er tiltalt for brudd på straffeloven ved å ha oppgitt tap av varer på 717 000 kroner, et tap som påtalemyndigheten mener reelt sett utgjorde cirka 350 000 kroner, skriver avisen Agder.

Video nsps_upload_2009_2_2_19_1_57_854.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Politiet pågrep gullsmed (video fra februar)

Flere lovbrudd

Tiltalebeslutningen omfatter flere lovbrudd. Gullsmeden skal ha unnlatt å oppgi momspliktig omsetning for 2,4 millioner kroner og gjennom dette for å ha unndratt 588 000 kroner i merverdiavgift i perioden 2003 til 2008.

I tiltalen har statsadvokaten også tatt med brudd på regnskapsloven og bokføringsloven ved at ikke alt salg ble slått inn på kassaapparatet, dokumentasjonen av varetelling var mangelfull og bokføringen var mangelfull ved at ikke all omsetning ble registret i regnskapet.