Fra bensin til gass

En ung gründer i Tvedestrand vil hjelpe oss å bli mer miljøvennlige.

Martin Andersen
Foto: Espen Bierud / NRK

Martin Andersen
Foto: Espen Bierud / NRK

Siden oktober har Martin Andersen bygd om bensinbiler, slik at de kan gå både på bensin og gass.

- Det er for å spare miljøet for utslipp og for å spare på utgiftene til drivstoff. De fleste tenker nok på å spare penger, men det er også stor miljøgevinst å hente her, sier Andersen.

LES: BILPARKEN VOKSER OG VOKSER

Stor pågang

Til vanlig jobber han i Nordsjøen, men i Tvedestrand har han laget sitt eget verksted hvor han jobber når han er hjemme. Tvedestrand har i dag ikke en eneste fyllestasjon for gass, likevel har den unge gründeren opplevd stor pågang.

- Dette er nå den tiende bilen jeg bygger om siden jeg startet i oktober. Håpet er at Tvedestrand snart får en fyllestasjon for gass, sier Andersen.

Norge - en sinke

Det koster rundt 30 000 kroner å legge om slik at bilen også kan kjøre på gass. Den nye tanken tar også en god del plass. Men investeringen vil lønne seg, tror Martin Andersen.

- I utlandet har man kjørt på gass i flere tiår. Norge ligger langt etter. 

- Kjører du med gass vil du bare få halvparten så høye drivstoffutgifter som når du kjører med bensin. En vanlig personbil vil spare kostnadene inn på et par år, sier Andersen.

Martin Andersen

Martin Andersen har bygd om ti biler siden han startet i oktober. Håpet hans er at Tvedestrand snart får en fyllestasjon for gass.

Foto: Espen Bierud / NRK