Foreldre i Froland fikk feil dødsbudskap

Et foreldrepar fra Froland fikk lørdag beskjed om at sønnen deres var død. Det viste seg å være feil. – Jeg finner ikke ord, sier sønnen til NRK.

Tom Martin Berntsen

Sogneprest Tom Martin Berntsen i Grimstad, som varslet familien, er svært kritisk til måten politiet håndterte saken på.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Lørdag morgen fikk Elin og Roy Andersen fra Froland beskjed av en prest om at den ene sønnen deres hadde mistet livet i en bilulykke. Det hadde han ikke, skriver Agderposten.

Nøyaktig hvordan dette kunne skje, var søndag fortsatt ikke kjent, men det er på det rene at politiet sendte ut presten med dødsbudskapet til feil familie etter ulykken på fylkesvei 152 i Froland kommune lørdag morgen.

Sønnen lå og sov

De var sikre på at det var bilens eier, ekteparets sønn, som var omkommet. Men det var det ikke. I stedet var sønnens bil angivelig stjålet.

Elin og Roy Andersen

Elin og Roy Andersen fikk sjokk sa de fikk beskjed om at sønnen var død.

Foto: Privat

Han lå hjemme hos seg selv og sov, og han forsto ikke noe da han ringte foreldrene lørdag formiddag. Da hadde de trodd at han var død i en time.

– Å våkne til at alle tror du er død.. Jeg klarer ikke å sette ord på det, sier sønnen til NRK.

Politiet: – Beklagelig

Det var sogneprest Tom Martin Berntsen i Grimstad, som varslet familien.

– Politiet ba meg dra ut til foreldrene med dødsbudskapet, som de mottok med stor sorg. Da jeg var på vei hjemover ringte de og fortalte at de hadde snakket med sønnen, sier Berntsen til NRK.

Sognepresten er svært kritisk til måten politiet håndterte saken på.

Operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt sier at politiet beklager på det sterkeste det som har skjedd. Han var søndag fortsatt preget av hendelsen og samtalen med familien dagen før.

– Jeg snakket med dem og har beklaget det. Det er snakk om en kommunikasjonssvikt hos oss. Vi skal nå selvsagt gå gjennom dette og ta lærdom av det. Det er helt klart beklagelig at det er varslet feil slik som dette, sier han.

Dødsulykke i Froland

En person omkom i en bilulykke i Froland lørdag morgen.

Foto: Leif Dalen / NRK