NRK Meny
Normal

Folk vil til varmere strøk

Sørlendinger flykter til syden - uansett pris.

Gran Canaria

Mange sørlendinger reiser nå til Gran Canaria for å flykte fra de kalde gradene. Men i motsetning til normalt, er sørlendingene nå villige til å reise også til Oslo for å komme seg videre til varmere strøk.

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Flere reisebyråer melder om stor pågang fra sørlendinger som ønsker seg vekk fra kulda.

Og folk vil til syden uansett omvei og pris. Det sier avdelingsleder Evy Ann Hommervoll ved reisebyrået Berg Hansen Kristiansand. Hos henne ringer telefonen i ett sett, og hun får hyppig besøk av folk som er lei av kulda.

– De kommer inn døra med frostrøyk som står ut av munnen, slår floker og sier "få meg vekk herfra fort!"

– Det som er litt spesielt nå er at sørlendinger normalt ikke vil reise fra eller via Oslo, men nå er det bare fokus på å komme seg vekk raskt, koste hva det koste vil. Nå er de plutselig villige til alt mulig, sier Hommervoll.

Flykter fra kulda

Også Liv Kristin Jacobsen ved Ticket Feriereiser i Kristiansand merker økt pågang. Og det er ett kriterie som betyr mer for kundene enn noe annet.

– De vil til et sted som er varmt. Veldig mange vil også helst reise charter, så da blir det stort sett til Gran Canaria har fra Kristiansand, sier Jacobsen.

Siv Kristin Sørstrand ser nå etter et feriemål for seg og familien. Etter en kald vinter, sier hun at det frister å komme seg sørover.

– Det er litt varmere vær som frister. Og man får litt ekstra motivasjon til å reise når det er så kaldt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ungdomskoleeleven Marte Thomassen skal snart til Egypt med familien. De bestemte seg for bare ei uke siden. Hun sier at familien lenge hadde tenkt på å ta seg en ferie, men kulden fikk fortgang i bestillingsprosessen.

– Vi kunne ha dratt i sommer også, men da er det varmt her, så det er noe av grunnen. Det blir deilig å dra fra kuldegradene her og komme seg til Egypt, sier Thomassen.

Eddine Nacer bestilte i dag reise hjem til Tunisia. Han gleder seg veldig til å treffe igjen familien sin.

– Men jeg reiser også på grunn av kulda, ler han.