Flere store narkobeslag

Tollerne i Kristiansand har gjort flere store narkobeslag på Superspeed.

Superspeed

Beslagene ble gjort på passasjerer som kom med SuperSpeed fra Hortshals i Danmark (arkiv)

Foto: Øystese, Oddgeir / Oddgeir Øystese/NRK

Helge Breilid Tollregion Sør-Norge

Helge Breilid

Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK

I løpet av tre uker er det tatt fire kilo kokain og to kilo heroin i tre forskjellige beslag.

Alle beslagene er gjort fra passasjerer som har gått i land i Kristiansand fra Color Lines ferje SuperSpeed, opplyser opplyser Helge Breilid, kontorsjef ved Tollregion Sør-Norge.

Video nsps_upload_2009_7_24_18_34_57_1210.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Det virker som det er utenlandske organisasjoner som prøve å pøse inn heroin og kokain til Norge, sier Brelid.

Slo ned toller

Den 20. juni ble en 37 år gammel Oslo-kvinne tatt med to kilo heroin da hun gikk i land i Kristiansand. Da hun skjønte hun ville bli stoppet, slo hun ned en kvinnelig toller.

Dagen etter gjorde tollerne nok et stort beslag. En Stavanger-mann (32) gikk i land og oppdaget at han kom til å bli stoppet i tollen. Mannen la på sprang og stakk av fra tollerne, men han ble tatt. Tollerne fant to kilo kokain på mannen.

12. juli ble en 37 år gammel tysk dame stoppet da hun gikk i land fra ferja. Hun ble avslørt med to kilo kokain.

- En finurlig måte

Hvordan og hvor nakotikaen ble funnet er foreløpig ikke kjent.

-– Det kan vi foreløpig ikke gå ut med. Men jeg kan bekrefte at stoffet var gjemt på en veldig finurlig måte, sier Breilid.

Til tross for likhetstrekkene mellom de tre beslagene, setter ikke Tollvesenet de tre narkobeslagene i sammenheng. Ifølge Helge Breilid fremsto de tre narkotikasmuglerne som vanlige passasjerer på Color Lines ferje. De to første fra Norge hadde vært på ferie og skulle hjem, mens den tyske kvinnen skulle på ferie til Norge.