NRK Meny
Normal

Fikk hevet båtkjøp - båten gikk ikke fort nok

En mann fikk opphevet båtkjøpet fordi båten ikke gikk 63 knop slik det sto i salgsannonsen. I tillegg var det mangler på båten fra Aust-Agder.

finn.no

Kjøperen mente båten var i dårligere stand og ikke gikk så fort som annonsert.

Foto: faksimile fra finn.no

Kjøperen fra Østlandet fant i fjor en båt en annonse på nettstedet finn.no. Båten var 33 fot. I annonsen gikk det fram at båten kunne kjøre 63 knop og at båten framsto som ny og med 500 hestekrefter. Prisen var 570 000 kroner.

Kjøperen fikk et båtfirma til å besiktige båten, som lå i opplag på land og den ble dermed ikke testkjørt. Båtfirmaet fikk opplyst av selger at motoren var totalt gjennomgått.

Partene ble enige om en pris på 500 000 kroner og båt og motor ble solgt i den stand den var.

Havarerte under testturen

Etter at den båtkjøperen overtok båten så fikk han ikke start på båten. Dette ble fikset, men så oppdaget kjøper at motoren gikk varm, og en impeller i vannpumpa ble skiftet.

Under kjøreturen så greide ikke kjøperen å komme opp i 63 knop slik annonsen sa, men 50 knop. I tillegg måtte forgasseren byttes og redningsskøyta måtte tilkalles.

Da oppdaget kjøperen at motoren ikke var montert riktig i forhold til drevet, og han avdekket flere også andre feil.

Aust-Agder tingrett mener at båten ikke kjørte 63 knop slik som annonsert, og det gir kjøper rimelig grunn til å si seg løst fra kontrakten med selger.

I dommen fra Aust-Agder tingrett heter det at selger må betale tilbake 500 000 kroner som ble betalt for båten. I tillegg må selger dekke båtkjøpers kostnader, 71 000 kroner. Selger må også dekke kjøpers advokatutgifter på 120 000 kroner.