NRK Meny
Normal

Mangler frivillige

Festivaler på Sørlandet må gå nye veier for å skaffe nok frivillige.

Pollen full av mennesker under Offshore-VM

Pollen full av mennesker under et tidligere Norwegian Grand Prix. Nå går arrangøren nye veier for å skaffe seg nok frivillige til at det blir båtrace også i år.

Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

Hovefestivalen i Arendal måtte si nei til de mange som ville jobbe frivillig , men flere andre store festivaler på Sørlandet mangler fortsatt frivillige hender.

Denne helga tilbyr Norwegian Grand Prix både gratis båtfører- og vekterkurs for sine frivillige.

Svein Elgvin

Daglig leder i Norwegian Grand Prix, Svein Elgvin, håper på nok frivillige før offshore-VM starter 17. juli.

Foto: Rune Gjeruldsen / NRK

– Vi tilbyr båtførerbevis til vaktbåtpersonalet og vi har vekterkurs for vaktene. Mellom 70 og 100 personer skal på kurs denne og neste helg, sier Svein Elgvin, daglig leder i Norwegian Grand Prix i Arendal.

Racet kan bli avlyst

Om få uker starter båtracet, men fortsatt mangler rundt 20 vaktbåter til arrangementet. For NGP kan mangelen på frivillige i verste fall bety at båtracet må avlyses.

LES: Norwegian Grand Prix blir større

– Vi får ikke arrangere uten vaktbåtene. Det er en avtale vi har med politiet. Politiet stiller med åtte vaktledere i uniformerte politibåter og har ikke de sektorene sine dekket opp med vaktbåter blir det ikke båtrace, sier Elgvin.

Quart mangler 200 frivillige

Også Canal Street i Arendal og Quartfestivalen i Kristiansand har stort behov for flere frivillige. Sonny Willumsen er frivillighetskoordinator for årets Quart og mangler fortsatt rundt 200 frivillige til festvalen som starter tirsdag.

BarneStreet-teltet

Også Canal Street og Quartfestivalen mangler frivillige.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Vi har sagt at vi trenger rundt 1 700 frivillige og har nå 1 500. Vi trenger i alle fall rundt 200 til, så vi håper at så mange som mulig har lyst til å stille opp, sier Willumsen.

– Ei utfordring

I overkant av 3 000 frivillige har jobbet med årets Hovefestivalen. Pågangen var til slutt så stor at arrangørene måtte si nei til mange de siste ukene. Daglig leder for Canal Street, Hans Birger Nilsen, tror det kan bli vanskeligere å få tak i frivillige i framtida, på grunn av behovet til Hovefestivalen.

– Jeg ser nok at det kan være ei utfordring på sikt, ja, sier Nilsen.