NRK Meny
Normal

Quart la igjen mindre enn ventet

Turnstevne og fotballcup ga mer penger til handelstanden enn Quartfestivalen.

Quart 2009

Quartpublikummet var i stor grad lokalt, mener handelsstanden.

Foto: Sigtor Kjetså / NRK

Harald Andersen

Harald Andersen (arkivbilde)

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

Quartfestivalen betydde ikke så mye som forventet for handelsnæringen i Kristiansand. Det sier leder av Kvadraturforeningen, Harald Andersen.

- Quart betydde mye da det var tilreisende fra hele landet. Vi tror quartpublikummet i år var preget av at mange av dem var fra sørlandsområdet, sier Andersen.

Næringa mener at PlussBank Cup og et internasjonalt turnstevne brukte mer penger enn quartpublikummet.

Anslår 50 millioner

Betydningen av Quartfestivalen må ikke overdrives, mener Andersen. Selv om det er litt tidlig å snakke om eksakte tall, kan Andersen fortelle at musikkfestivalen ikke la igjen så mye penger som tidligere.

Direktør i Kristiansand Næringsforening, Fred Bjerke, anslår at årets publikum har lagt igjen ca 50 millioner, i forhold til andre års 100 millioner kroner

– Det bygger vi på erfaringer fra tidligere tellinger hvor vi tok utgangspunkt i hva man i snitt brukte per dag man var i byen - til billetter, mat og drikke, og til overnattingspenger osv. Tilreisende legger igjen mer penger enn lokalfolket, sier Bjerke.

– Familier bruker mest

Det internasjonale turnstevnet og Plussbank Cup, som ble avholdt i samme tidsperiode som Quartfestivalen, sørget for mer penger inn i kassa for næringslivet i Kristiansand enn Quartfestivalen gjorde, mener Andersen i Kvadraturforeningen

– Når vi får store arrangement som fotballcupen og landsturnstevnet som trekker med hele familier, så legger de igjen mest penger i butikkene, sier Andersen.

LES: STØRRE UNDERSKUDD I QUART