Færre narkobeslag på Hovefestivalen

39 personer har blitt pågrepet for besittelse og oppbevaring av narkotika i løpet av årets festival på Tromøya i Arendal.

Vidar Arnesen og Gordon

Politiet i Arendal har i år hatt mellom 10 og 15 sivile politifolk til stede i og på utsiden av campen på Hovefestivalen, i tillegg til flere narkotikahunder. Her politibetjent Vidar Arnesen og narkohunden Gordon.

Foto: Miriam Grov

– I år har 39 personer blitt pågrepet med narkotika. I fjor ble det pågrepet 50 personer. Vi er veldig fornøyd med nedgangen, sier politibetjent Vidar Arnesen til NRK.no.

Sjeldent har politiet hatt så stor narkotikaberedskap på Hovefestivalen som i år. Den økte innsatsen førte til at 39 personer ble tatt med narkotika i løpet av festivaluka.

I løpet av uka har fire politihunder og mellom 10 og 15 sivilpolitifolk vært på festivalen.

De fleste sakene dreier seg om mindre beslag av cannabisprodukter, men det har også blitt gjort beslag av amfetamin.

– Frykten for å miste festivalbåndet er stor

Vidar Arnesen har selv vært ute med narkohunden og møtt ungdommene på Hovefestivalen. Han sier de aller fleste har vært positive til at politiet er der med narkohund.

– De ungdommene jeg har møtt vil gjerne stå foran hunden og bli snust på for å bevise at de ikke har noe på seg.

Han tror den store innsatsen fra politiet og nulltoleransen fra Hovefestivalen er årsaken til at færre har tatt med seg narkotika på festivalen.

– Ungdommene har sett at vi har hatt fokus på dette i flere år. Frykten for å miste festivalbåndet er såpass stor at de vegrer seg for å ta med narkotika på festivalen, sier Arnesen.