Erkjenner å ha tent på malerforretning på Konsmo

En mann har i politiavhør innrømmet å ha satt fyr på forretningslokalet på Konsmo i Audnedal kommune. Begge de to som lørdag ble pågrepet har også erkjent vold mot politiet.

Brann Konsmo

To personer har innrømmet vold mot politiet etter brannen i Audnedal lørdag.

Foto: Anne Rakel Haaland

En av dem som ble pågrepet erkjenner å ha påsatt brannen, mens den andre mannen nekter straffskyld. Begge er nå løslatt av politiet.

Brannen oppsto lørdag i et forretningslokale ved Audnedalsveien på Konsmo. Lokalet ligger rett ved en bolig. Meldingen om brannen kom like før klokken 17.00 lørdag.

Politiet gjennomførte flere undersøkelser på stedet som ledet politiet til å tro at brannen ble påsatt og hvem som stod bak. To menn ble pågrepet et par timer senere, mistenkt for å stå bak.

Ingen personer ble skadd i brannen.

Mennene har ifølge politiet en tilknytning til forretningslokalet, men det er uklart om de også har en tilknytning til boligen.

Under pågripelsen slo og sparket de to politifolk, noe som førte til at disse to måtte oppsøke legevakten, ifølge operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

– Det er ikke snakk om alvorlig skade på politifolkene, men mer enn nok skade til at de to mennene anmeldes, sa Hyberg til NTB.