Emil Anker har prøvehørt den nye platen

Det er lille Emil Anker som har bestemt hvilke sanger som er med på mamma Helene Bøksle sin nye plate God natt, min skatt. Selv foretrekker han mamma live.

Helene Bøksle synger for Emil-Anker ved leggetid

Helene Bøksle er aktuell med ny plate, en samling med god natt sanger.

Helene Bøksle gjør som mødre flest og synger god nattsanger til sin sønn, men det er ikke alle mødre som gir ut plate med sønnens favoritter.

– Jeg synes det er viktig å være nær og synge for barnet sitt, særlig nå som jeg selv har blitt mor, sier Bøksle.

Sønnen krever henne live

Produksjonen av albumet «God natt, min skatt» er enkel. Bøksle har spilt det inn i en kirke sammen med sin pianist, og med Mathias Eick på trompet. Sigmund Groven spiller munnspill.

Helene Bøksle

Helene Bøksle sin sønn Emil Anker fortrekker å høre sin mor synge på ordentlig, ikke på plate. God natt, min skatt er Bøksle sin siste plate.

Foto: Gry Bruseth Traaen

Pappa Ivar Bøksle synger med på låten «God Natt, Tommelise».

– Vi spilte inn plata mens min da seks måneder gamle sønn Emil Anker krøp rundt i rommet og sa ifra om hva han synes, smiler Helene.

– Liker Emil Anker å høre stemmen din på plate?

– Han er halvannet år nå og han krever meg live. Det holder ikke å høre meg synge på plate, men han suller med. Jeg håper han er litt musikalsk, sier Bøksle.

– Men, er han musikalsk?

– Hvis han ikke er det, så er det ikke min skyld. Jeg har tatt han med på alt som er, så han har det forhåpentligvis i bunnen, ler Helene.

På sin Facebook-side har Helene Bøksle delt en video av sønnen, spilt inn hjemme i Oslo. Videoen ser du i toppen av artikkelen.

– Det å gi hverandre en slik gylden stund helt på tampen av dagen, det er noe av det vakreste jeg vet om, sier hun.

Det å gi hverandre en slik gylden stund helt på tampen av dagen, det er noe av det vakreste jeg vet om.

Helene Bøksle - artist

Tårene triller lett nå

Melodien «God aften, Tommelise» er Bøksle sin favoritt. Sangen ble opprinnelig skrevet til historien om Tommelise da den gikk på NRKs barne-tv på 80-tallet.

– Min far skrev musikken og min mor var Tommelise. Sangen ble skrevet sammen med blant annet Sigmund Groven som spilte munnspill. Det er en skatt som alltid får tårene mine til å trille, ler hun.

34 år senere tok Helene Bøksle telefonen fatt og ringte til Sigmund Groven for å be ham om å være med å spille inn melodien på nytt.

– Da var det jo helt naturlig at jeg også skulle spille duett sammen med pappa, sier hun.

Helene vil dele sanger som andre mødre og fedre kjenner igjen og kanskje også har barndomsminner fra. Men noen mer ukjente melodier har også fått plass.

Video Bøksle og bøksle

Far til Helene Bøksle, Ivar, synger duett med datteren på én av sangene.

Foto: Nyhetsspiller

Et utspekulert lite barn

Artisten fra Mandal forteller at sangen og bøkene har fulgt henne gjennom hele oppveksten, og hun avslører at hun var ganske utspekulert da det nærmet seg leggetid.

– Det kan jeg love deg, å bli sunget og lest for var noe av det koseligste jeg visste om da jeg vokste opp og da valgte jeg meg de sangene med flest vers så jeg kunne være lenge oppe, sier hun.

Dermed ble det ofte litt utradisjonelle god natt sanger som ble sunget på sengekanten hos familien Bøksle.

– En favoritt var Jens Gundersen sin melodi «På trammen», som handler om han som nipper til den drammen han ikke skulle tatt, ler Helene.

Historien om Jens og drammen kom ikke med på plata, men det gjorde mange andre sanger som kanskje ikke er typiske barnesanger.

– Jeg må jo dele noe nytt også, sier hun. Sondre Bratland sa en gang at det er ingen som synger så vakkert som når man synger til et barn. Man er der i all enkelhet og skal gi noe helt innerst ifra hjertet, beskriver Helene Bøksle.