NRK Meny
Normal

NOV dropper byggeplanene på Støodden i dag?

National Oilwell Varco (NOV) har kalt til pressemøte klokken 13 i dag. På dagsorden er de omstridte planene om bygging av landsdelens største kontorbygg på Støodden i Korsvikfjorden.

Dag Nordbø, NOV

Dag Nordbø.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

NOV skrinlegger eller utsetter trolig planene.

Bystyret har bestemt at NOV får maksimalt 350 parkeringsplasser, mens bedriftsledelsen mener NOV trenger 800 til cirka 1700 ansatte.

Politikerne begrenser parkeringen på grunn av klima- og arealpolitikken. Bilbruken skal ned, og kontorbedrifter skal ligge på steder med godt kollektivtilbud.

Har skapt strid

Byggeplanene har også skapt strid og skarpe reaksjoner fra naboene som frykter stor trafikkbelastning.

NOV har i dag lokaler mange stedet steder i Kristiansand. Planen er å samle alle ansatte i det nye hovedsetet på Støodden.

Etter vedtaket i Kristiansand bystyret i forrige uke, venter «alle» på en avgjørelse fra NOV. Men bedriften skal ikke bygge selv. Den skal leie fra utbyggerne Rune Torsøe og Ivar Mjaaland.

Kan vurdere alternativ tomt

Hvis NOV dropper byggeplanene, vil det bli stilt spørsmål om bedriften forlater Kristiansand eller aksepterer en annen tomt.

Jernbanetomta og Lauvåsen er blant alternativene. Andre steder, blant annet Lillesand, har tilbud NOV tomter.

NOV har trolig ikke klart ei ny tomt. Antakelig tar bedriften seg en «time out» for å ta en ny gjennomgang av behovene og mulige løsninger.