Døde av overdose med lykkepiller

Mannen som døde i cella hos politiet i Kristiansand i romjula, hadde en dødelig dose lykkepiller i magen.

Kristiansand politistasjon

Mannen ble funnet død i arresten ved politistasjonen i Kristiansand. Samboeren hans mener det er uforståelig at ingen forsto at han var alvorlig syk.

Foto: Leif Dalen / NRK

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at en 60 år gamle mann som døde i politiarresten i Kristiansand 28. desember hadde en dødelig dose lykkepiller i kroppen, skriver VG.

Spesialenheten for politisaker etterforsker nå om politiet har gjort noe straffbart . En politibetjent har status som mistenkt i saken. Helsetilsynet i Vest-Agder har også åpnet tilsynssak mot legevakta i Kristiansand.

Ble lagt i stabilt sideleie

Da 60-åringen ble pågrepet mente politiet at han trengte legetilsyn. Legen ved legevakta i Kristiansand sjekket mannen og sendte ham tilbake til politiet, med beskjed om at han måtte følges litt ekstra med.

Advokat Olav Sylte

Bistandsadvokat Olav Sylte.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Bistandsadvokat Olav Sylte sier til avisa at han er kritisk til at 60-åringen ikke ble pumpet på legevakta, selv om han opplyste om at han hadde tatt et ukjent antall tabletter.

– Da han kom tilbake til arresten registrerte arrestforvalteren en forverring av tilstanden og la ham i stabilt sideleie. Slik jeg har oppfattet det, har har overordnet politi sagt at neste kontroll skulle være om en halvtime. Han burde i stedet vært sendt i retur til legen, sier Sylte.

– Uforståelig

60-åringen, som hadde epilepsi , ble pågrepet etter mistanke om om truende adferd. Til VG sier avdødes samboer at det skal ha vært kjent både for politiet og legevakta at han kunne bli urolig før et anfall.

Mannen skal også tidligere samme dag ha fått utskrevet lykkepiller av sin lege.

– Han var død i løpet av en halvtime fra han var på legevakta til han ble funnet i arresten. Det er uforståelig at de ansvarlige ikke vurderte ham til å være livstruende syk, sier samboeren til VG.