Biskopene delte ut brød i uværet

I regnvær og sur vind delte biskopene ut brød til folk i Kristiansand sentrum.

Alle biskopene på Kirkemøtet var i dag ute på Markens og delte ut brød til folket i forbindelse med Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

– Det kunne jo godt ha vært litt mer sol og vår, men været er som det er. Det får selv ikke Kirkemøtet gjort noe med, sier biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin bispedømme til NRK.no.

Han og flere biskoper fra hele landet, som har deltatt i Kirkemøtet 2014 denne uka, delte ut brød på Torget i Kristiansand lørdag.

I forbindelse med Kirkens Nødhjelps årlige nasjonale innsamlingsaksjon, Fasteaksjonen, ble det delt ut over 1000 spesiallagde brød.

– Brød til folket

– Brødet symboliserer jo liv, vekst og mat til folket. Det er et fantastisk engasjement her i dag. Det passet jo bra at Kirkemøtet var denne uka, da fikk vi jo med mange av biskopene, sier Ragnhild Toyomasu som er markedssjef i Kirkens Nødhjelp.

– Dette er starten på en kjempestor aksjon som vi har holdt på med i mange år. Vi har 30 tusen mennesker som skal ut de neste dagene med bøsser og samle inn penger til arbeidet vårt, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Stolt biskop

Brødene var donert fra to av byens bakere. Brødpapiret var spesialdesignet av nylig avdøde Kjell Nupen. I tillegg holdt flere sentrale personer appeller på Torget i Kristiansand i forbindelse med aksjonen. Blant andre Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

– Folk er strålende fornøyd, sier biskop i Agder og Telemark Stein Reinertsen imens han deler ut brød til forbipasserende i Markens gate.

– Jeg er stolt av det lokale initiativ. Bakeriene har støttet opp. Dette er kjempebra, fortsetter han.

Også biskopen i Borg bispedømme Atle Sommerfeldt var med i aksjonen.

– Dette er jo kjempeviktig at vi som kirker i Norge kan stå sammen om å gjøre noe for andre. Det er jo også litt spesielt at brødpapiret er Nupens verk. Det er til minne om han, sier han.

Nupens brødpapir

Brødpapiret var spesialdesignet av avdøde Kjell Nupen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK