Debutplate med ærlighet i fokus

Elisabeth Botn fra Flekkefjord har holdt på med musikk på hobbybasis siden hun var liten. Gjennom selvtillit vunnet fra et gospelkor, bestemte hun seg for å satse på musikken.

Elisabeth Botn

– Jeg vil at sangene mine skal inspirere andre. Jeg vil formidle tro, håp og ærlighet, sier Elisabeth Botn.

Foto: Janne Aateigen

Den blide jenta i 30-åra har strevet med å finne sin plass i det store havet av norske musikere. Det skulle vise seg å være et gospelkor i Stavanger som gjorde at sørlendingen fant musikkgleden igjen.

– Det inspirerte meg til å ta det opp igjen. Jeg lurte på om jeg skulle legge det på hylla og heller fokusere på jobb og lignende. Musikk tar mye tid, forklarer Botn.

Jonny Cash, Elvis og Dolly Parton har vært noen av hennes musikalske forbilder i oppveksten. Platen hennes grupperer hun hovedsakelig under pop, folkemusikk og country, men flekkefjæringen er åpen for nye sjangere i fremtiden.

– Jeg har lyst til å lage noe som er litt mer soul- og RnB-påvirket, sier hun.

Vil inspirere med ærlige låter

«My Time», som debutalbumet heter, ble skrevet i en tid der hun gikk gjennom tøffe tider. Elisabeth er opptatt av at sangene skal være påvirket av det.

– Jeg vil at sangene mine skal inspirere andre. Jeg vil formidle tro, håp og ærlighet. Livet er som det er, og det kan vi være ærlig om, forteller hun.

Konkrete ting i hverdagen er inspirasjonen hennes. Noen ganger kan hun kjøre bil og plutselig bråstoppe for å spille inn melodier som dukker opp i hodet hennes. Sangfuglen forteller videre åpenhjertig om hva tittelsangen handler om:

–Jeg skrev sangen da jeg hadde bestemt meg for å satse, jeg hadde gått mange runder med meg selv og tenkt at jeg er ikke god nok. Det var en lang vei å gå, men så tenkte jeg: «Søren, nå er det my time».

Hør Elisabeth Botns låt «More To Discover»

Oppfordrer til å legge vekk Janteloven

Selv om hun alltid har følt seg varmt mottatt i hjembyen sin, har det av og til vært litt tøft å være artist fra den lille sørlandsperlen Flekkefjord.

– Man må legge vekk janteloven. Folk får tro hva de vil, ler Elisabeth.

Hør Elisabeth Botn på SørlandsScenen i halv fem-tiden onsdag 23. september.