Sjansesløsende Start slått av Haugesund

Start ville så inderlig, men sjansesløseri og en vanvittig Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet stoppet Start. Dermed ligger sørlendingene fortsatt på bunnen av tabellen.

Eliteserien fotball 2018 Start-Haugesund

AVGJØRELSEN: Frederik Gytkjær ble eneste målscorer i kampen mot Start på Sør Arena.

Etter en jevn start hvor spillet bølget frem og tilbake, tok etter hvert Start kommandoen. Sørlendingene kombinerte til tider fint og kom seg til flere brukbare sjanser.

Bråtveit i det umulige hjørnet

Etter halvtimen plasserer Tobias Christensen et utsøkt frispark helt nede ved stolperoten, men en fantastisk redning av Bråtveit i Haugesund-buret avverget scoring.

Det påfølgende hjørnesparket ble slått lavt inn i form av en innøvd variant, hvor Kristjan Floki Finnbogason er frempå og får løst av skudd. Bråtveit er, dessverre for islendingen, meget parat og avverger scoring med nok en praktredning.

Start presser Haugesund lengre og lenger tilbake det siste kvarteret av førsteomgangen på Sør Arena, hvor både Tobias Christensen og Aron Sigurdarson kommer til sjanser som den unge Haugesund-keeperen mesterlig forhindrer scoring på.

– På en annen dag kunne vi ha scoret tre-fire mål, men akkurat for øyeblikket så sliter vi litt. Men vi må fortsette å kjempe for det er lett å synes synd på seg selv, sier Start-trener Mark Dempsey til NRK.

Aremu og Start preset på, men fikk ikke det til mot et gjerrig Haugesunds-lag

Kalddusj for Start

2. omgang er ikke mer enn fire minutter gammel når Torbjørn Kallevåg drar seg inn i 16-meteren og finner lagkamerat Frederik Gytkjær alene med Jonas Deumeland. Start-keeperen går etter ball, men må se den danske spissens avslutning trille forbi han.

– Man kan ikke gråte over det, men jeg følte vi mistet litt troen midtveis i 2. omgang. Det var noe som bekymret meg, sier en merkbart deppet Mark Dempsey etter kampslutt.

Et Start-lag uten selvtillit sliter med å produsere de store sjansene i løpet av kampens neste 30 minutter, og Haugesund ser ut til å trygge i land en kontrollert seier.

Haugesund-spillerne jubler etter Fredrik Gytkjærs 0-1 scoring

Start med sjansesløseri

Etter 30 tamme minutter, våkner Start mot slutten av kampen. I kampens siste ordinære spilleminutt, slår Hammer Berge en lang ball mot Finnbogason, men islendingens avslutning blir nok en gang mesterlig avverget til hjørnespark av en solid Bråtveit i Haugesund-buret.

På det påfølgende hjørnesparket er den islandske spissen nok en gang frampå med pannebrasken, men denne gang hindrer kun tverrliggeren at det ikke står 1–1 på Sør Arena.

– Dette var utrolig deilig etter å ha blitt kjørt så hardt. Jeg føler alt treffer meg i dag. Det eneste som ikke treffer meg, det går i tverrleggeren, så vi har litt flaks, sier banens beste, Per Kristian Bråtveit til NRK.

Nåværende Start-trener, men tidligere Haugesund-sjef, Mark Dempsey, følte stor frustrasjon over å se sin tidligere sisteskanse berge tre poeng mot Start.

– Han er en av de beste i Eliteserien når det kommer til slike redninger. I dag hadde han virkelig dagen, noe som kostet oss poeng, men gratulerer til han. I dag har han grunn til å være en stolt mann.

Tre minutter på overtid er Finnbogason enda en gang sterkest i luften og får sendt av gårde en heading mot mål som til og med Bråtveit er sjanseløs på. Dessverre for Start-spissen må han se ballen treffe metallet nok en gang, noe som også blir det siste som skjer i kampen.

Start taper dermed ufortjent 0–1 mot Haugesund.

– Det er jo helt utrolig at vi ikke får satt ballen i mål på slutten. Så ja, det er jo rett og slett tungt, sier en oppgitt Start-kaptein, Simon Larsen, til NRK etter kampen.

Tapet innebærer dermed at Start ligger helt på bunnen av tabellen i Eliteserien, mens Haugesund inntar en tredjeplass.