Hopp til innhold

Forundret over Mjelde-bot

Nedrykksklare Start må ut med 30.000 kroner i bot for ansettelsen av Mons Ivar Mjelde i sommer. Klubbledelsen synes dommen er forunderlig.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde tok over treneransvaret i Start etter at Knut Tørum trakk seg i sommer. Start glemte å oversende NFF papirene om ansettelsen, men det er ikke det eneste klubben dømmes for.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Dommen fra Doms- og Sanksjonsutvalget mot Start er todelt. Den ene delen av dommen går på at Start rapporterte treneransettelsen tre uker for sent, skriver TV2.no.

Hadde ikke gyldig lisens

Video Sveinung Hovstad

Sveinung Hovstad aksepterer boten, men synes det er merkelig at Mjelde-lisensen trekkes inn som argument. (Arkivfoto)

Foto: Nyhetsspiller

Administrerende direktør Sveinung Hovstad i Start vedgår at klubben var for sent ute med å rapportere Mjelde-ansettelsen til NFF.

Men i dommen vektlegges det også at Mjelde ble ansatt med kun UEFA A-lisens, som ikke oppfyller NFFs krav til trenerne i eliteserien, der det trengs UEFA Pro-lisens.

Hovstad mener det er forunderlig at dette trekkes inn som argument i dommen.

– Det visste vi veldig godt, men vi har basert oss på en ganske utstrakt praksis, at nytilsatte hovedtrenere kan få lov til å ta det siste Pro-lisens-kurset sitt mens de er i tjeneste hos en ny klubb, sier Hovstad til NRK.no.

Har saken inne hos lisensnemda

– Sanksjonsutvalget har behandlet denne saken, men lisensnemnda har en dispensasjonssøknad fra oss på det spørsmålet liggende til behandling. Så jeg er litt uforstående til at denne argumentasjonen er brakt inn i denne saken, sier Hovstad.

– Det anser jeg som ikke avgjort ennå, sier Hovstad til NRK.