Hopp til innhold

Prøver å hente opp omkomne: – Innsatsen er formidabel

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen er lettet etter politiet i dag fant den andre av de to fiskerne i fiskebåten «Carina». Nå jobbes det på spreng for å hente opp de to omkomne fiskerne.

Leiteaksjon etter fiskarar

Kystvaktskipet Tor deltek i søket etter dei to omkomne fiskarane. Bilete er teke frå Revøysundet like ved Korshavn i ettermiddag.

Foto: Lars Eie/NRK

– Det handler om respekt for de omkomne og familien. Innsatsen som blir gjort er formidabel, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag ble også den andre fiskeren lokalisert i styrhuset i den forliste båten. Dermed er det klart at begge de to omkomne er i «Carina».

– I forberedelsene til å ta ut den ene fiskeren som allerede var lokalisert i båten, fant man ut at også den andre fiskeren var i vraket, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal til NRK.

– Særdeles komplisert

Onsdag ettermiddag og kveld fortsetter arbeidet med å hente de to ut av båten og opp på land.

– Når man vet at begge er i vraket betyr det uendelig mye for pårørende og fiskersamfunnet at vi gjør denne innsatsen, sier han.

Fiskeren ble funnet i styrhuset i fiskebåten «Carina». Det blir nå jobbet med å få opp de omkomne fiskerne.

– Det er ingen som kan si noe nøyaktig om hvor lang tid det vil ta å hente de to opp av vannet. Det er en særdeles komplisert aksjon, sier Gabrielsen.

– Det er mange elementer som skal passe sammen og utstyret skal jobbe mot hverandre. Dette skal styres fra en båt langt borte fra vraket. Det kan ta tid, men vi håper vi lykkes, sier han.

Ligger på 155 meters dyp

Fiskebåten Carina forliste utenfor Farsund 12. februar. Det ble da satt i gang leteaksjon etter båten og de to fiskerne.

1. mars ble fiskebåten funnet på 155 meters dyp mellom Korshavn i Lyngdal og Ullerøy i Farsund.

18. mars ble den ene fiskeren lokalisert inne i styrhuset. Onsdag ble personen forsøkt hentet opp. Det var i forbindelse med dette arbeidet at også den andre personen ble funnet.

Prøver å hente fiskerne opp

Arbeidet med å hente opp de to fiskerne fra sjøen fortsetter utover ettermiddagen og kvelden onsdag.

– Alt av mannskap jobber hardt og godt og de har bra utstyr. Vi har tro på at de skal få hentet dem opp av vannet snart. Det kan gå fort og det kan gå mange timer. Det er ingen som vet, sier politistasjonssjefen.

Både Havarikommisjonen, politiet og Forsvaret deltar i arbeidet med å hente opp de to døde fiskerne. I tillegg deltar et firma med miniubåt.

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen er lettet etter politiet i dag fant den andre av de to fiskerne i fiskebåten «Carina».

VIDEO: Politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen sier det er vanskelig og komplisert å hente opp de to omkomne.

Bilder av Kystvaktskipet Nornen til kai i Farsund som gjør seg klar til å søke etter savnede fiskere med mini-ubåt.