Hopp til innhold

Ikke så farlig i sør

Mange sørlandske bedrifter har ikke regler for bruk av sosiale medier i arbeidstiden.

Sosiale medier

(Illustrasjonsbilde)

Foto: NRK

Nordnorske bedrifter er mest skeptiske til sosiale medier som Facebook og Twitter, og har de strengeste reglene for de ansattes tilgang på arbeidsplassen.

Men i Agder og Rogaland har 40 prosent av bedriftene ikke engang tenkt over problemet eller laget regler for bruk av de sosiale mediene i arbeidstiden.

Elisabeth S. Aarsæther

Informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet.

Foto: Svein Erik Dahl, Samfoto

– Er du plassert i Nord-Norge er du veldig streng. Er du derimot plassert på Sørlandet, er det ikke så farlig, sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet.

Hvilke av landsdelene som oppfører seg mest profesjonelt i forhold til sosiale medier, kommer an på hvordan man ser det.

– Ser man profesjonalitet i å ha tillit til de ansatte, så er man jo da best på Sørlandet, sier Aarsæther.

– Ikke farlig

Steinar Olsen

Eier av Stormberg, Steinar Olsen.

Foto: Wirsching, Anne / Anne Wirsching/NRK

Ledelsen i turtøyprodusenten Stormberg i Kristiansand, oppfordrer faktisk sine nesten 90 ansatte til å være aktive i de sosiale mediene, gjerne i arbeidstiden.

– For meg er mine medarbeideres bruk av sosiale medier egentlig en tillitssak. Hvis man har med vanlig, god folkeskikk, så kan man være aktiv på sosiale medier på samme måte som på mail og telefon, sier eier Steinar Olsen til NRK Sørlandet.

– Det er egentlig ikke farlig med sosiale medier. Det er et kommunikasjonsverktør som jeg syns er positivt om mine medarbeidere bruker, sier Olsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.