NRK Meny
Normal

Ber om 120 dager i fengsel

Aktor ber om fengsel i 120 dager for mannen som er tiltalt etter båtulykka i Galtesund i Arendal i fjor.

Båtulykke Arendal

Mannen kjørte denne 22 fots RIB med 150 hk.

Foto: Boswara, Ernest / SCANPIX

Aktor Unni Guldberg mener allmennpreventive hensyn taler for en streng straff for fyllekjøring med speedbåt i høy fart, skriver Agderposten .

En 51 år gammel mann er tiltalt etter at båten hans kolliderte med en jernstake i sundet , slik at ei 19 år gammel kvinne ble alvorlig skadet.

I tingretten tidligere i dag erkjente mannen straffeskyld.

Kolliderte med seks passasjerer

8. mai i fjor hentet mannen seks russ fra et russetreff i en hurtiggående båt. På vei mot Arendal sentrum traff båten en jernstake, som markerer et skjær i Galtesund og ulykka var et faktum. En stor redningsaksjon ble satt i gang og ingen mistet livet.

Ei 19 år gammel jente, som var ombord i båten, fikk alvorlige hodeskader og fikk intensiv behandling ved Ullevål universitetssykehus etter ulykka. Fire andre ble innlagt ved Sørlandets sykehus med lettere skader.

51-åringen innrømmet å ha drukket alkohol å ha drukket alkohol før han hentet russen i båten. Han hadde 0,88 i promille da ulykka skjedde.

Vil begrense påkjenningen

I retten kom det fram at mannen ønsket å erkjenne forholdet, for å begrense påkjenningen for ofrene etter båtulykken, skriver Agderposten.

- Jeg føler ikke jeg har gjort noe straffbart, men jeg føler skyld for dem som ble skadet i ulykken.

- Jeg så ikke staken i vannet. Det neste jeg husker er at jeg våknet opp i vannet. Ved siden av meg lå hun, nokså livløs. Det var mye blod og hun pustet ikke. Jeg fikk gjort ren munnen hennes og fikk blåst liv i henne, forklarte mannen i retten, ifølge avisa.