NRK Meny
Normal

Bak klaver og på kafe

Bernt Moen møter du bak et klaver, Helene Bøksle på kafe. Men begge er gjester på SørlandsScenen hos Janne Aateigen denne onsdagen

Bernt Andé Moen og Helene Bøksle
Foto: Janne Aateigen / NRK

Bernt André Moen har bakgrunn fra metall, men spiller nå helst jazz.

Bak klaveret

Moen underviser unge pianostudenter på Universitet i Agder. Der har han i fem år brukt et Steinway-flygel han overtok etter sin undervisende keyboard-kollega Per Kolstad.

Men Moen har brukt tiden og flygelet bra. Han kommer gjerne halvannen time før undervisningen starter om morgenen, og sitter videre bak flygelet etter at studentene har godt igjen. Resultat er blitt en rekke egne opptak, som han forleden lyttet til igjen.

Tre album

- Steike, dette var fett!, sa Moen til seg selv – og samlet opptakene.

Dermed er han nå ute med ikke mindre enn tre album på en gang. Ett med en trio med bass og perkusjon, og to soloalbum med bare piano.

Helene på kafe

Helene Bøksle møter du på hennes favorittkafe på St.Hanshaugen i Oslo, der sangfuglen fra Mandal nå bor.

- Mitt hjerte er alltid på Sørlandet, men det er nå her jeg bor, sier Helene som starter dagen med en kopp kaffe på kafeen der hun tar seg tid til å betrakte mennesker og livet rundt seg.

Sørlandsk hildring

Musikalsk mener Helene Bøksle at hun går tilbake til sitt musikalske utgangspunkt med sin nye sang ”Hildring”, som er forsmaken på et kommende album..

– Jeg ville tilbake til Elverhøy, sier Helene, med tanke på hennes første plate og musikken hun gjorde i suksess-konsertene i Ravnedalen i Kristiansand den gang.

- Derfor er stemningen i sangen en hildringstime i en sommernatt på Sørlandet, i følge Helene fra Mandal. Og tekstforfatter Cecilie Larsen er fra Hidra og har hentet sin inspirasjon derfra.