Aust-egder elsker kylling-pølser

Folk i Aust-Agder ser ut til å elske pølser. Selskapet Nortura har økt salget av Prior-pølser med 40 prosent i Aust-Agder og Vestfold.

Pølse i brød

Folk i Aust-Agder elsker pølser, men de må være laget av kylling eller kalkun.

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

Det betyr at sørlendingene er storforbrukerne av Prior-pølser her i landet.

Det sier informasjonssjef i Nortura, Eli Strand på Norturas eget nettsted.

Salget av Prior-pølser økte med over 20 prosent på landsbasis i sommer.

Markant salgsøkning

Og salgsøkningen er markant i alle fylker unntatt i Nord-Trøndelag der salget står på stedet hvil.

Størst var økningen i Vestfold og Aust-Agder der salget økte med over 40 prosent.

– Det er tydelig at flere nå etterspør pølser med kalkun- og kyllingkjøtt, sier Strand.

Hun sier sommerens pølsesalgs-tall bekrefter trenden fra tidligere år.

– Grovt sett kan vi si at østlendingene og sørlendingene er storforbrukerne av Prior-pølser, mens nordlendingene og vestlendingene vil ha Gilde-pølser, sier Eli Strand.