NRK Meny
Normal

Anker omstridt byggesak

Enkelte naboer ble tilbudt en million kroner for ikke å protestere. Nå håper naboer at en ny runde med klager skal stanse byggeprosjektet i Auglandsbukta i Kristiansand.

Auglandsbukta
Foto: NRK

Nå kommer ankene i den omstridte byggeprosjekt-saken i Auglandsbukta. 

I september godkjente et knapt flertall i bystyret prosjektet. Utbygger, Høyrem og Røstad Eiendom AS, fikk klarsignal for å bygge en seks etasjers blokk med 32 leiligheter.

Flere av beboerne klager nå, i håp om at saken kommer opp til ny politisk behandling.

- Jeg håper ting vi klager på blir tatt til følge, og at saken kommer opp igjen i bystyret i Kristiansand, sier beboer Jens Graasvoll til NRK. 

En million for å tie

Naboer i Auglandsbukta ble tilbudt en million kroner hver for ikke å protestere mot byggeprosjektet. Tilbudet kom fra eiendomsselskapet ABCenter, på vegne av utbygger Høyrem og Røstad Eiendom. Og enkelte naboer ble deretter tause, mens andre naboer ble provoserte.

Stort engasjement i Auglandsbukta i Vågsbygd
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etaten vurderer saken

Flere beboere har nå benyttet seg av ankeretten sin, og opprettholdt sine klager mot prosjektet. Plan- og bygningsetaten har fått flere anker fra naboene.

- Vi gjør en vurdering av om det er kommet nye ting i saken, og den fremmes som sak for byutviklingsstyret, sier plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum.

Deretter går saken eventuelt videre til Fylkesmannen. Hvis Fylkesmannen har innvendinger mot saksbehandlingen, må saken behandles på nytt av bystyret.

Beboer Jens Graasvoll tror det kan ha skjedd tvilsomme ting i saksbehandlingsprosessen.

- Det er klart der har vært saksbehandlingsprosedyrer her som ikke er særlig kjekke, sier han til NRK Sørlandet.