– Kona sier jeg ikke må se så sint ut på TV

For fire år siden ble Alf Holmelid historisk da han ble første SV'er fra Agder på stortingsbenken. Nå kjemper han engasjert om fire år til og får råd fra kona.

Alf Holmelid

Alf Holmelids «tre ansikter»: sint, mellomfornøyd og blid som en sol.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Jeg elsker å jobbe med politikk, og blir fort engasjert, sier SVs stortingsrepresentant for Agder, Alf Holmelid i «Valgscenen» på Sørlandssendinga noe alvorlig.

– Noen vil kanskje mene at du blir vel engasjert, du høres av og til sint ut i debatter?

– Ja, flere har kommentert dette. Jeg får stadig beskjed fra kona mi at jeg må slappe litt mer av på TV fordi jeg ser så sint ut. Men det går rett og slett på mitt engasjement. Det er svært sjelden jeg blir sint, sier Holmelid med et smil.

Morsomt å treffe bedrifter

Det slo ned som en bombe da forskningsdirektøren ved UiA ble valgt inn som stortingsrepresentant for SV i Vest-Agder for fire år siden. Siden har han jobba aktivt med blant annet næringspolitikk i næringskomiteen på Stortinget.

– Det morsomste jeg har gjort disse fire årene er å reise rundt om i landet og snakke med bedriftsledere og klubbledere. Da får jeg mye riktigere svar på hva bedriftene trenger, og ikke bare de politiske svarene som de kommer med når næringskomiteen er på besøk.

Hva er det kjedeligste du har vært med på disse fire siste årene da?

– Av og til synes jeg debattene i Stortingssalen er litt kjedelige. Det er noen ganger litt for mye spill for galleriet, og litt lite substans og vilje til å utvikle politikken.

– Sensasjonelt

Holmelid kjemper nå en hard kamp for å få fire nye år på Stortinget. Nesten alle meningsmålinger viser at SV ligger rett rundt sperregrensa.

– Det var sensasjonelt for meg å komme inn på Stortinget for fire år siden. Disse fire årene har vært noe av det morsomste jeg har vært med på. Så dette vil jeg gjerne oppleve igjen, sier Holmelid fortsatt smilende.

Se utspørring av SVs toppkandidat til stortingsvalget, Alf Holmelid.

VIDEO: Se utspørringen av Alf Holmelid.