Hopp til innhold
Agder Energi
Foto: NRK Sorlandet / NRK

Agder Energi

 • Strømbrudd i Kristiansand

  905 husstander i Kristiansand er uten strøm mandag formiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Agder Energis oversikt. Strømbruddet skyldes en ulykke. Agder Energi jobber med å få fikset strømforsyningen

  Det er uvisst når strømmen vil være tilbake.

 • Positive til fusjon

  Lokalpolitikerne i Lyngdal er positive til en fusjon mellom selskapene Agder Energi og Glitre Energi, skriver Lister24. I torsdagens formannskap stemte fem politikere for fusjon, mens to stemte imot. Kommunestyret skal gjøre det endelige vedtaket i august.

  25 kommuner på Sørlandet skal i disse tider ta stilling til spørsmålet om en fusjonering.

 • Anbefaler fusjon

  Kommunedirektøren i Lyngdal anbefaler formannskapet å si ja sammenslåing av Agder Energi og Glitre Energi, skriver Lister24. Torsdag skal formannskapet i Lyngdal ta stilling til om de ønsker at energikonsernene skal slås sammen.

  5. mai i år ble styrene i Agder Energi og Glitre Energi enige om å fusjonere de to selskapene, etter at de to selskapene våren 2021 inngikk en intensjonsavtale.

  De 25 kommunene i Agder eier 54,5 prosent av aksjene i Agder Energi, mens Statkraft er mindretallseier i selskapet.

 • Stengt kraftverk skaper høyere strømpriser

  At Rygene kraftverk i Arendal har stanset produksjonen er med på å øke strømprisene, det bekrefter Agder Energi til NRK. Kraftverket er stanset fordi det er for lite vann i Nidelva. Agder Energi vil nå søke om at minstevannføringen i elven settes ned, så kraftverket kan settes i produksjon igjen.

 • Over 1000 navneforslag

  Dersom Agder Energi og Glitre Energi slås sammen til ett selskap så mangler det ikke på nye navneforslag. I går var 25 Agder kommuner samlet for å drøfte en mulig sammenslåing.

  Det er kommet mange forslag, sier konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi.