NRK Meny
Agder Energi
Foto: NRK Sorlandet / NRK

Agder Energi

 • Tre pågående strømbrudd

  502 strømkunder på Agder er uten strøm. Dette skyldes tre forskjellige strømbrudd. Flest berørte er det i forbindelse med et strømbrudd på Tonstad i Sirdal. Kunder i Hægebostad og Birkenes har også mistet strømmen.

 • Agder Energi med milliaridavtale

  Agder Energi og to samarbeidspartnere vil gjøre grep for å overleve i det prismessig varierende europeiske kraftmarkedet. De bygger Lysebotn kraftverk for 1,8 milliarder kroner for å produsere mest mulig kraft når prisene er høyest, skriver DN.

 • Utvikler pumpekraftverk

  – Vann som renner gjennom kraftverkene kan i framtida brukes flere ganger til å produsere strøm, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi. Kraftselskapet jobber nå med å utvikle pumpekraftverk, som skal pumpe vannet opp igjen.

  Tom Nysted
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Ikke stor bemanningsreduksjon

  Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi kommer ikke til å redusere bemanningen kraftig selv om lønnsomheten skal øke med 20 prosent fram tik 2020. – Jeg ser ikke for meg noen stor bemanningsreduksjon den første tiden, sier han.

  Tom Nystedt Agder Energi
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
2711 kunder er i morgentimene mandag fortsatt uten strøm i Agder-fylkene. Det er satt inn store mannskaper for å rette i feil, sier administrerende direktør i Agder Energi Nett Svein Are Folgerø.
Agder Energi advarer
I dag startet rivingen av en av fem dammer i Åseral kommune.
Agder Energi skal nemlig bygge to nye stein demninger for å tilfredsstille de nye sikkerhets kravene fra Norges Vassdrags - og energidirektorat. 
Dammen som ble startet revet i dag er fra 1930-tallet.
En strømlinje ble i dag skjøtet ved hjelp av sprengstoff.