Agder Energi
Foto: NRK Sorlandet / NRK

Agder Energi

 • Lavthengende strømkabler

  Store snømengder i indre Agder har ført til lavthengende strømkabler flere steder. Agder Energi Nett advarer folk mot å berøre eller komme for nær strømkablene.

  Lavthengende strømkabler Hovden
  Foto: Anna Karin Thorell
 • Advarer mot lavthengende ledninger

  Agder Energi Nett advarer folk mot å berøre eller komme for nær kraftledninger som henger lavt. Flere steder i Agder henger kraftledninger svært lavt i terrenget, mye på grunn av store snømengder.

  Snø på kraftledninger
  Foto: Marius Mellum/Eidsiva
 • Utsetter utbygging igjen

  Utbyggingen av Fennefoss kraftverk i Evje og Hornnes blir utsatt igjen, skriver Setesdølen. Etter utsettelsen i fjor skulle arbeidet være i gang nå til sommeren, men NVE krever at Agder Energi reviderer utforming av kraftverksinntak og fiskeavleder.

 • Vannkraftplaner kan bli lagt på is

  Nye vannkraftprosjekter i Norge kan bli skrinlagt dersom ikke vind- og vannkraft får like skattereglene, mener konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi. Han sier vindkraft ikke lenger er en umoden teknologi som trenger skattemessige fordeler.

  Steffen Syvertsen
  Foto: Jon Anders Skau / Jon Anders Skau
 • 1.500 kan miste strømmen

  1.500 sørlendinger har ikke montert ny automatisk strømmåler. Nå varsler Agder Energi at de vil stenge strømmen for dem innen sommeren. Strømselskapet ber disse kundene om å ta kontakt for å avtale bytte av strømmåler.

Tidenes tøffeste snøvinter, skapte store utfordringer for strømkunder, og ikke minst for Agder energi nett. En fersk rapport forteller nå om flere områder som bør forbedres før snøen kommer igjen.
– Agder Energi trenger tryggheten og stabilt eierskap. Det er ingen grunn til å skape usikkerhet i selskapet, sier ordfører i Froland, Ove Gundersen.