Hopp til innhold

"Open Up Your Eyes” åpnet døra

Etter fem års iherdig arbeid er Tom Hugo klar med debutplata si. Artisten fra Kristiansand tar med seg gitar og plate og stiller på SørlandsScenen i P1 onsdag.

Tom Hugo

Tom Hugo har de tyske fotballjentenes kampsang på merittlisten.

Foto: Janne Aateigen / NRK

I sommer kom Tom Hugo med singelen ”Open Up Your Eyes”.

Singel fungerte som døråpner

Den fikk mye radiospilling og ble en viktig forløper til debutplata som er ute nå.

Tom Hugo har jobbet målbevisst med musikken sin i mange år. For snart fem år siden reiste musikeren fra Kristiansand til Hamburg for å jobbe med musikk der.

Samtidig har han spilt på diverse arrangementer i mange forskjellige sammenhenger, for å tjene penger til å realisere drømmen.

– I Tyskland jobber jeg også som låtskriver for andre. Jeg har blant annet skrevet en låt for tysk Idol og kampsangen til de tyske fotballjentene. Som sørlending blir jeg sett på som litt eksotisk i Tyskland og det er fint. Det skjer ikke i for eksempel Oslo, ler han.

Følger barnedrømmen

Nå lever Tom Hugo et pendlerliv mellom Hamburg og Kristiansand. Hjemme i Kristiansand spiller han fremdeles med kompisene sine i bandet Radiojam.

Ei gruppe som blant annet er kjent for å skape sommerstemning på torvet i hjembyen.

– Allerede som seksåring sa jeg at jeg skulle bli popstjerne når jeg blir stor, smiler han. Nå, tjueseks år etter er omsider debutplata mi klar.

– Jeg skrev altfor mange sanger og brukte lang tid på å finne ut hvordan plata skulle bli. Plata blir som ”soundtracket” (filmmusikken) til livet mitt.
Det har vært oppturer og nedturer, men heldigvis mest oppturer, sier Tom Hugo.

– Jeg håper å spre positiv energi med musikken min. Hvis noen blir glade av å høre på plata, har jeg oppnådd mye. Jeg gleder meg til å gå inn i en platebutikk og se CD-en med Tom Hugo i platehyllene! Da skal jeg juble litt, sier Tom Hugo, med Hermansen som etternavn.

Musikksnakk om trio fra Froland

Det er plata til de unge musikerne i gruppa Ask det skal musikksnakkes om.

Trioen er til daglig elever i tredje klasse på musikklinja ved Dahlske videregående skole i Grimstad.

Hva musikkanmelder Øyvind Nyvoll sier om platedebutanten, hører du når Janne Aateigen er på plass på SørlandsScenen, onsdag klokken 17.05.

Ask

Ask fra Froland skal vurderes av Øyvind Nyvoll. (Arkivfoto)

Foto: Janne Aateigen / NRK