– Vemodig og rart å gi ut plate

De startet å spille sammen i 2004 og hadde sin konsertdebut på Kulturnatta i hjembyen Kristiansand. Siden har det blitt konserter både lokalt, rundt i Norge og i utlandet, blant annet på South By Southwest festivalen i Austin, Texas.
Men nå slutter de som band og det markerer de ved å gi ut en EP. Du kan møte Davy Jones Locker hos Janne Aateigen på SørlandsScenen i P1 onsdag 2.mai.

David Jones og Tor André Bergeton Fidjestad, trommeslager

Tor André Bergeton Fidjestad og David Jones.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Selv beskriver bandet seg som en rockkvintett med fascinasjon for store riff og fengende melodier med mye energi. Men nå er det slutt for musikerne fra Kristiansand, forteller vokalist og låtskriver David Jones og trommeslager
Tor André Bergeton Fidjestad.

Sammen med Morten Øya, Stian Herdal og Vidar Godtfredsen har de i løpet av karrieren opparbeidet seg et rykte som et solid liveband.

– Vemodig

– Det er både vemodig og rart å gi ut plate og vite at en skal slutte å spille sammen, sier Tor André Bergeton Fidjestad.

– Men når ikke det var så gøy å spille sammen lengre, så måtte det bli slik.
Vi har mange gode minner fra turer og konserter legger David Jones til.

– Mitt beste minne er det året vi fikk spille på Quart-festivalen, sier Fidjestad.

– Jeg mener det var i 2005 og vi ble booket nærmest ved en feiltakelse. Men Toffen Gunnufsen holdt avtalen med oss og vi fikk spille i Caledonien Hall.
Det var helt sykt, med masse folk og en fantastisk backstage etter konserten.
Det var en skikkelig forsmak på hva rockelivet kunne ha blitt, smiler han.

Ildsjeler

– I løpet av disse årenen har vi lært hvor viktig ildsjelene der ute er for at band skal få spille konserter rundt i landet.

– Det er mange mennesker som legger ned mye fritid og frivillig arbeid, for at publikum og musikere skal få gode konsertopplevelser. Men vi har også opplevd å komme på spillejobber hvor arrangørene ikke har gjort jobben sin, før vi kommer.
Det er nedslående å komme til et spillested og oppdage at plakater vi har lagt arbeid og penger i, ikke er hengt opp en gang.

– Vi bestemte oss for å løse opp bandet da det ble for vanskelig å finne tid til å spille sammen. Noen av oss la mye i bandarbeidet, mens andre hadde det mer som et prosjekt ved siden av andre ting. Men de gangene vi klarte å samle oss til øvelse, var det alltid moro.

Historie

– Selv om Davy Jones Locker nå er historie, kommer vi helt sikkert til å fortsette med musikk. Vi kan jo ikke slutte å spille, sier David Jones og Tor André Bergeton Fidjestad.

– Og jeg selger ikke trommene mine!

– Vi to håper å være i gang med et nytt prosjekt ganske snart, sier vokalisten og trommisen.

Musikksnakk

Når musikkanmelder Øyvind Nyvoll snakker om avskjedsplata til Davy Jones Locker, er han begeistret for bandet og mener de absolutt bør fortsette å spille. De har levert en bra EP som jeg syntes det er moro å høre på, sier han.
Hvor på anmelderskalaen fra en til ti han plasserer plata «The beautiful struggle», som plata heter, kan du høre i Sørlandssendinga fredag ettermiddag.