– Små alkoholproblemer på Hove

Det er liten grunn til å bekymre seg for alkoholproblemer på Hovefestivalen, mener Toffen Gunnufsen, som er bookingansvarlig. I tilfeller der deltakerne søkte medisinsk hjelp på fjorårets festival, var det kun en liten andel som innebar alkohol.

Toffen Gunnufsen

Bookingansvarlig på Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, sier det er lite problemer med alkohol på festivalen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Drikker øl
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Campere på Hovefestivalen
Foto: Janne Aateigen / NRK
– Ungdommene tas nok bedre hånd om her ute på Hove enn inne ved Pollen i Arendal, for å være helt ærlig, sier bookingansvarlig på Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

Han sier at de har en egen velferdsgruppe med natteravner som går rundt, og dessuten et profesjonelt vakthold med politi.

Mange av deltakerne på campen er unge, og det har vært diskutert om man bør ha høyere aldersgrense, på grunn av mye alkohol på festivalen. Men Gunnufsen mener det ikke er grunn til bekymring:

– Tallene fra i fjor viser at det var lite problemer knyttet til alkohol. På den medisinske statistikken var det meste skrubbsår, og få tilfeller med promille involvert.

Han nevner noen aldersgrupper av de som fikk medisinsk hjelp i fjor:

  • 19-åringer: 125 personer fikk hjelp, 11 av dem var beruset
  • 17-åringer: 53 personer fikk hjelp, 8 av dem var beruset
  • 16-åringer: 12 personer fikk hjelp, 3 av dem var beruset

20.000 på Kings of Leon

Gunnufsen regner med at det kommer innom cirka 65.000 mennesker på festivalen i år, mye på grunn av den amerikanske rockegruppen Kings of Leon.

Kings Of Leon

Kings of Leon kommer til å dra mange publikummere til Hove i år.

Foto: Jeff Christensen / Ap

– Jeg regner nok med at det kommer rundt 18.000-20.000 stykker på den konserten, sier han.

– Hvorfor er det så viktig å få dem til Tromøya?

– De har jo ikke vært i Norge siden 2003, og er et band med mange bra låter. Dessuten er de et band som kommuniserer bred, både til unge og eldre.

I tillegg kommer de nye stjerneskuddene Macklemore & Ryan Lewis, som i løpet av våren har toppet den amerikanske Billboardlisten to ganger.

– Det kommer cirka 100 artister som skal opptre på festivalen i år. Konsertene starter i tre-tiden på ettermiddagen og det spilles til tre på natten. Så her blir det liv hele døgnet, sier Gunnufsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak