– Lite kreativt av Start

Siden jul i fjor ha FK Jerv mistet treneren sin og to av klubbens viktigste spillere til Start. – Lite kreativt, sier Jervs styreleder.

Per Gunnar Topland

Styreleder i FK Jerv mener Start mangler kreativitet etter de har hentet treneren og to viktige spillere fra Grimstad-klubben på under ett år.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Tirsdag ble det klart at Jervs spiss Dennis Antwi har skrevet under på en tre års kontrakt med Start. Han blir dermed den tredje i Grimstad-klubben som slår seg ned på den andre siden av fylkesgrensa.

– Det er jo lite kreativt av Start, men det er jo deres valg. De ser til oss når de vil hente spillere og det må vi bare akseptere, sier styreleder i FK Jerv Per Gunnar Topland til NRK.

Rett før jul i fjor signerte tidligere Jerv-trener Steinar Pedersen for Start, rett etter jul signerte forsvarsspiller Henrik Robstad og nå er det altså den ghanesiske måltyven som har signert.

Antwi vil skifte klubb nå

Dennis Antwi

I NYE KLÆR: Dennis Antwi smilte bredt da han ble presentert som Start-spiller tirsdag. Men det er fortsatt rot rundt når han egentlig skal begynne å spille for sin nye klubb.

Foto: Ikstart.no
Per Gunnar Topland

IKKE IMPONERT: Styreleder i Jerv Per Gunnar Topland er ikke spesielt imponert over Start etter at de henter den tredje fra Grimstad-klubben på 7 måneder.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK

Ifølge Agderposten skal Start ha lagt 500.000 kroner på bordet for Antwis signatur. I utgangspunktet skal spilleren først bli Start-spiller etter sesongen, men Antwi vil det annerledes.

– Det føles veldig bra å ha signert for dem, men jeg håper at jeg får gå til dem nå, sier Dennis Antwi.

Han har tidligere sagt til avisa at han ikke kan konsentrere seg 100 prosent om Jerv fordi han ønsker å spille for Start umiddelbart.

Jerv har ingen planer om å slippe Antwi nå

Topland har derimot ingen planer om å slippe Antwi før sesongen er over. Han er overrasket over spillerens uttalelser i media.

– Men det får stå for hans regning. Vi skal forholde oss profesjonelt til at han blir hos oss ut sesongen. Vi har brukt for Dennis. Vi har ingen erstatter per i dag, sier Topland.

Også sportslig leder i FK Jerv Cosmo Collett liker dårlig at angrepsspilleren gikk ut i media. Uttalelsen kan resultere i en straff fra klubben.

– Kommentarene var i alle fall svært uheldige. Han har en kontrakt han må forholde seg til ut sesongen, og det regner jeg med han respekterer, sier Collett til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steinar Pedersen og Per Gunnar Topland

VANSKELIG OVERGANG: Tidligere Jerv trener, Steinar Pedersen, her sammen med Jervs styreleder Per Gunnar Topland skapte store overskrifter da han gikk til Start rett før jul i fjor.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Vil ikke kommentere forholdet mellom klubbene

Ifølge Topland har det aldri vært aktuelt for Jerv å slippe spilleren allerede i sommer. Han vil ikke kommentere forhandlingene mellom klubbene, men sier de fikk et økonomisk tilbud de ikke var fornøyd med.

Forholdet mellom de to sørlandsklubbene, som i fjor høst møttes i kvalifiseringskamper til eliteserien, har vært betent helt siden Steinar Pedersen skiftet beite i fjor.

Men hvordan Antwis klubbskifte vil bidra i Jerv og Starts forhold vil ikke Topland kommentere.

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Topland kort.