– Uaktuelt å frigi Steinar Pedersen

I et ekstraordinært styremøte lørdag har klubben konkludert med at det er uaktuelt at Start signere treneravtale med Steinar Pedersen.

Steinar Pedersen, Jerv

Steinar Pedersen omtales som en suksesstrener etter å ha ledet fotballklubben Jerv fra 3. divisjon til 1. divisjon på tre år. I år var laget nær ved å rykke opp i eliteserien.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

De siste ukene har det vært spekulert i om Jervs suksesstrener Steinar Pedersen er i ferd med å melde overgang til fotballklubben Start.

Gjeldende kontrakt

Steinar Pedersen og Per Gunnar Topland

Jervs styreleder Per Gunnar Topland sammen med Steinar Pedersen.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Ifølge fotballklubben Jerv er det uaktuelt. I en pressemelding skriver klubben at FK Jerv lørdag har avholdt styremøte.

– Styret har behandlet sak rundt klubbens hovedtrener Steinar Pedersen. Styret forholder seg til at FK Jerv har en gjeldende kontrakt med Steinar Pedersen. Det er uaktuelt å frigi Steinar Pedersen.

Fædrelandsvennen skrev fredag at det har vært samtaler mellom Start og Pedersen, og at Start ønsker å presentere ny trener tidlig i neste uke. Ifølge avisen har de opplysninger fra det som blir omtalt som «sentrale kilder» i begge klubbene.

Adgang til Pedersen

Ifølge Fædrelandsvennen skal Start etter et styremøte tidligere i uken ha tatt kontakt med Jerv med spørsmål om å snakke med Steinar Pedersen om trenerjobben i Start. Klubben skal ha gitt tillatelse til dette.

Styreleder Per Gunnar Topland sa følgende til Agderposten lørdag:

– Ballen er død. Pedersen har kontrakt med Jerv. Pedersen er trener for FK Jerv i 2016!