– Jeg har ikke noe imot kristiansandere, men...

En spørreundersøkelse Agderposten har fått gjennomført viser at opp mot en tredjedel av innbyggerne i Arendal er skeptisk innstilt ovenfor vestegdene.

Folk på gata.

Se hva folk i Arendal synes om Vest-Agder.

NRK Sørlandet oppsøkte folk på gata i Arendal for å spørre dem direkte hva de mener om naboene i vest.

Det ser ut til at den jevne arendalitt ikke har noe personlig mot folk fra vest, men ...

Høye på pæra

Når det er slått at det er hyggelige folk man ikke har noe imot, kommer imidlertid ofte et «men ...». Deretter fortelles det om frykt for at sykehus, makt eller andre ting skal tas fra Arendal og flyttes vestover.

En del har også forestillinger, eller i det minste hørt, at kristiansanderne kan være litt høye på pæra. Litt spesielle kanskje, men igjen betyr ikke det at man har noe mot dem personlig.

En del trekker også frem at det nok dreier seg om en klassisk naborivalisering, eventuelt ispedd et «lillebrorkompleks».

– Litt overfladiske

– Jeg har ikke noe imot vestegder, men jeg vil ikke at fylkene skal slås sammen. Jeg liker å ha det separert, sier Kim André Oland.

– Kanskje vestegder har ord på seg for å være litt overfladiske. Selv har jeg ingen negativ opplevelse av vestegder, sier Rolf Gjeruldsen.

– Jeg er positivt innstilt til Vest-Agder egentlig. Spesielt gjennom fotballen, både med Start og turneringer i barnefotballen. Men sykehuset vil vi beholde. Det må ikke plukkes fra hverandre, sier Terje Rosén.

Se flere kommentarer i videoen øverst i saken