– Jeg er ikke trygg her lenger

En sprengladning i Songdalen fikk vinduer og interiør i et bolighus til å knuse. Politiet mener noen bevisst har detonert sprengladningen.

Video Sprengning ramponerte hus

VIDEO: En stor steinblokk ble delt i to i eksplosjonen. Trolig hindret rekkverket på veien ytterligere skader på familien Jakobsens hus, 20 meter unna på den andre siden av veien.

Natt til søndag smalt det kraftig omtrent 20 meter fra huset til familien Jakobsen.

Hørte stemmer

Anne Turid Jakobsen

Anne Turid Jakobsen føler seg utrygg i huset der hun har bodd i 27 år.

Foto: Tor Saltrøe / NRK
Ødeleggelser etter sprengning i Songdalen

Sprengningen førte til betydelige skader på huset i Songdalen i Vest-Agder.

Foto: Tor Saltrøe / NRK
Ødeleggelser etter sprengning i Songdalen

Smellet ødela både innvendig inventar, deler av veggen og vinduer.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

– Jeg våknet av stemmer. Minst to personer snakket sammen på utsiden. Jeg reagerte ikke noe på det, for det er ganske vanlig. Men like etter skalv huset etter en voldsom, eksplosjonsartet smell, sier Anne Turid Jakobsen, som bor i huset.

I gangen og i stua lå det knuste gjenstander. I et skap var alt inventar blåst ut, forteller Jakobsen.

I kjelleren var vinduene blåst ut. Også på badet, i motsatt ende av huset, var det tydelige spor etter eksplosjonen.

Krever omfattende reparasjoner

– Takstmannen har vært her i dag og konstatert at veggplatene i hele stua og på langssiden av huset ut mot veien, der bomba har ligget, har løsnet og må repareres, sier en fortvilt Jakobsen.

– Krimteknikerne som har vært her har konstatert at det har gått av en dynamittladning. Autovernet er også skadet og har tydeligvis tatt av for veldig mye av trykket, sier Jakobsen.

Sprengning i Songdalen

Sprengladningen gikk av rundt 20 meter unna huset, på nedsiden av rekkverket.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Kraftig sprengladning

Forløpig har ikke kriminalteknikerne kommet frem til hvor stor sprengladningen var, men politiet sier den må ha vært av betydelig størrelse.

– Dette har ikke skjedd av naturlige årsaker - dette er menneskeskapt. Det er det ingen tvil om, sier politiførstebetjent Terje Erklev ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Foreløpig er ingen hanket inn av politiet for ugjerningen.

– Vi har noen navn vi ønsker å snakke med. Vi har også noen som er på vei til jobb om morgenen, som har kontaktet oss og sier de har sett folk og biler i nærheten. Hvis andre har sett noe i dette tidspunktet er vi veldig glade om de tar kontakt med oss, sier Erklev.

Har mistet tryggheten

– Jeg er ikke trygg her lenger. Jeg mener noen vil oss vondt, sier Anne Turid Jakobsen.

– Jeg har bodd her i 27 år og aldri opplevd maken. Vi fikk riktignok sprengt en postkasse her i fjor, men det er det jo mange som gjør, så jeg har ikke tatt dét personlig. Men dette angrepet tar jeg helt personlig, sier songdølen.