NRK Meny
Normal

– Gjør mobbing til en kampsak

Da statsminister Erna Solberg talte i Arendal fredag kveld utfordret hun de 200 Høyre-delegatene til å gjøre noe med mobbing.

Da statsminister Erna Solberg besøkte Sørlandet fredag kveld utfordret hun de 200 Høyre-delegatene til å gjøre noe med mobbing.

Statsminister Erna Solberg brukte mye tid på å snakke om hvordan politikerne kan bekjempe mobbing under åpningen av Høyres fylkesårsmøte i Arendal. I en av pausene ble Solberg intervjuet av NRKs politiske reporter Svein Sundsdal.

– Det er dagens utfordring til dere. Gjør noe med, gjør det til en kampsak å få mobbetallene ned, sa Solberg, og viste til at 15,5 prosent av elevene i Aust-Agder og 13,6 prosent i Vest-Agder sier at de sjelden eller ofte er blitt mobbet.

Over 200 delegater og gjester fra hele Agder er fredag kveld samlet når Høyre i Aust- og Vest-Agder avholder felles fylkesårsmøtearrangement i Arendal rådhus og kulturhus.

I år er det statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Tine Sundtoft som er hovedtalere fredag.

Erna Solberg i Arendal

Statsminister Erna Solberg her sammen med flere lokale – og rikspolitikere.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Må ta på alvor at mange unge opplever mobbing

Statsministeren brukte mye av taletiden foran stortingsrepresentanter og ordførere til å fokusere på et svært viktig tema – mobbing.

Tine Sundtoft

Klima – og miljøvernminister Tine Sundtoft talte foran de rundt 200 Høyre-delegatene da årsmøtet startet fredag kveld.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Skal man skape et kunnskapssamfunn og en kunnskapsskole, må vi ta på alvor at mange barn og unge opplever mobbing, sa Solberg og fortsatte:

13,6 av alle barna sier at de noen ganger, eller ofte, har blitt mobbet på skolen. Det gjør at de ikke føler seg trygge og det gjør at de ikke lærer. Skal vi være opptatt av skolepolitikk og barns oppvekst er vi nødt til å bekjempe mobbing, avsluttet statsministeren.

Fylkesårsmøtet til Høyre fortsetter lørdag.