Normal

– Finnes alltid en smertegrense

Start-ledelsen tviholder på at det etter ett poeng på 6 kamper er uaktuelt å gi trener Knut Tørum sparken. Men det er en grense for alt.

Tørum og Start-ledelsen

De høye herrer i Start var vitne til et pinlig nederlag mot Molde mandag, det 5. tapet på 6 kamper. Her er de samlet på treningsfeltet til Start dagen etter. Fra venstre: trener Knut Tørum, sportslig administrativ leder Rune Jacobsen (med ryggen til), styreleder Magne Kristiansen og administrerende direktør Sveinung Hovstad.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi er nødt til å begynne å vinne kamper snart, sier administrerende direktør Sveinung Hovstad i Start til NRK.

Sitter trygt - for nå

Sveinung Hovstad

Sveinung Hovstad, administrerende direktør i Start.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kommer dere til å beholde treneren?

– Ja, det er ikke noe nytt ved dét. Jeg ser at pressen er veldig på oss i forhold til dette. Men det er neppe slik at dét er noen "quick-fix"-løsning. Vi jobber nå sammen med Knut og spillerne for å se om vi kan komme oss ut av dette, sier Hovstad.

Start har tatt ett poeng på de 6 siste kampene, etter en utligning helt på tampen i kampen mot RBK på Sør Arena.

Går det en smertegrense noe sted?

– Det gjør det alltid, innrømmer Hovstad.

Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug (t.v.) i duell med Espen Børulfsen

Molde og Kristoffer Paulsen Vatshaug ga seg ikke før det lå 5 baller i Start-nettet, mens de gule og sorte, her ved Espen Børufsen, bare klarte å svare én gang i søndagens oppgjør.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Ikke bare Knuts feil

Hovstad er imidlertid kjapt ute med å igjen minne om at det i øyeblikket ikke er aktuelt å gi Tørum fyken.

– For det første så har ikke dette bare med Knut Tørum sin innsats å gjøre. Det har med spillerne, det har med hele klubben å gjøre. Vi har fokus på å prestere som et lag og å få dette til uten å gå til drastiske skritt, sier Hovstad.

Før sesongen begynte ble det klart at Tørum ikke fikk tilbud om å forlenge kontrakten, som går ut etter årets sesong.

Ledelsen i Start fastholder at det skal tas stilling til trener-spørsmålet etter at vårsesongen er over.

Tørum fortsetter?

Hovstad minner også om at det faktisk ikke er vedtatt at Knut Tørum ikke skal fortsette som Start-trener også etter årets sesong.

– Det vi egentlig har sagt er at vi ikke ønsker å diskutere trenerspørsmålet for 2012 til 2015 før vi nærmer oss 2012. Det er det vi egentlig har sagt. Så ser jeg hva pressen tolker det til. Tørum har vært en kandidat hele tiden, men vi har altså ikke villet ta en vurdering på det før vi ser litt mer hvordan det går i år, sier Hovstad.

Venter til sommerpausen

Styreleder Magne Kristiansen i klubben gjentar frasene om å stå sammen og kjempe som et lag.

– Det er bare en resept nå. Det er hardt arbeid, sier Kristiansen til NRK.

På spørsmål om trenerrollen fastholder han at situasjonen er uendret.

– Jeg har ingen kommentar utover det vi har sagt tidligere, at vi skal vurdere trenerspørsmålet for 2012 og videre etter at vårsesongen er ferdig, sier Magne Kristiansen.

Knut Tørum og Magne Kristiansen

Knut Tørum og Magne Kristiansens veier skal ikke skilles ennå, hevder sistnevnte.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Sikker på seg selv

Knut Tørum

Knut Tørum er selvsikker.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Start-trener Knut Tørum hadde ingen god dag etter slakten i Molde, og den ble ikke bedre av å nok en gang måtte svare på spørsmål om sin egen fremtid i klubben.

– Føler du du gjør en god nok jobb?

– Det føler jeg definitivt at jeg gjør. Hvis det er sånn at de som bestemmer føler noe annet, så får de komme å gi beskjed. Enn så lenge så tror jeg at jeg gjør en god jobb, sier Tørum til NRK.

Nok å stri med på banen

I likhet med klubbledelsen understreker han at IK Start vinner og taper som et lag, men legger ikke skjul på at det var enkelte som ikke tok ut hele registeret i stortapet på Aker stadion.

Flere spillere så ut til å være i off-modus da dommeren blåste i gang kampen, og et par av målene kom som direkte konsekvenser av grove personlige feil.

– Det jeg sa i går, det mener jeg fortsatt. Når du får lov til å starte en kamp i tippeligaen og er godt betalt for det, så må vi også forvente at man er skikkelig på og gjør en skikkelig jobb. I går var det skuffende det som ble levert fra Start, sier Tørum, som nå er mest opptatt av hvordan Fredrikstad skal beseires på Sør Arena i midtukekampen.

– Når det har gått tungt over en stund så er det tyngre å jobbe enn ellers. Da er det mitt ansvar å både motivere og å holde skuta på rett kjøl, at alle jobber sammen, sier Tørum.

– De i apparatet rundt Start gjør alt de kan for å legge til rette for at dette skal snu og gå bra allerede til torsdag, understreker Knut Tørum.