Start fikk bank i Molde

Start tapte 5-1 mot Molde i eliteserien i fotball mandag kveld. Dermed har sørlendingene seks strake kamper uten seier.

Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug (t.v.) i duell med Espen Børulfsen

Start og Espen Børufsen fikk bank i Molde.

Molde- Start

Knut Tørum og Ole martin Årst forsøker å finne ut hva Start skal gjøre.

Molde - Start

Moldes Pape Pate Diouf setter inn 3-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Start

Molde var favoritter før kampen, mot et Start-lag som ikke har vunnet på nesten to måneder. Og det gikk svært dårlig for sørlendingene også mandag kveld.

Rotet det til

For etter bare syv minutter tok Molde ledelsen etter grusomt forsvarsspill av Start.

Jesper Mathisen hadde kontroll på ballen, men klarte å sende den rett i beina på Pape Paté Diouf, som enkelt satte ballen i mål til 1-0.

Og det ble bare verre for Start, og for Mathisen.

For bare fem minutter senere tapte han en duell mot Davy Claude Angan, som kunne skli inn i feltet, passere Start-keeper Høie, og sette ballen i mål forbi en hjelpeløs forsvarsrekke i Start.

– Det ble en veldig tung start, sa Jesper Mathisen til TV 2, og han var snar med å ta på seg skylden for begge målene.

Perle fra Diouf

Etter de to målene kom Start bedre med i kampen. Men de klarte ikke å få mye ut av angrepene sine, og de klarte ikke å redusere.

En mann som derimot klarte det meste mandag kveld, var Moldes Pape Paté Diouf.

Etter 24 minutter scoret han sitt andre for dagen, og det var en perle. Han bare plasserte ballen i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren, og dermed stod det 3-0.

– De har ikke fart, og de kan ikke presse ballfører, sa NRKs fotballekspert Karl Petter Løken om Start-forsvaret etter de tre målene.

Det var en skuffet Knut Tørum som møtte pressen på vei inn til pause, etter å ha sett laget sitt bli rundspilt i 45 minutter.

– Dette er altfor slapt. Vi får se hva vi kan gjøre for å framstå som et annet lag i andre omgang, sa han til TV 2.

Børufsen tente håpet

Andre omgang var bare tre minutter gammel da Start lyktes i Molde.

Start reduserte ut av ingenting da Børufsens skudd gikk via en spiller og i mål til 3-1.

Etter det fortsatte Start presset, og etablerte seg høyt oppe på Moldes banehalvdel, i alle fall for en liten stund.

For det var Molde, ved innbytter Joshia Gatt og Diouf, som hadde de største sjansene i den andre omgangen.

Og kvarteret før slutt punkterte Molde kampen. El Hadji Makhtar Thioun satte ballen i lengste hjørne fra skrått hold, til 4-1.

Like etter stod det 5-1 til Molde etter at Daniel Chima Chukwu banket ballen i mål fra kort hold under Høie. Flere mål ble det ikke i Molde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mot nedrykk

Start ligger nå på 12. plass på tabellen med 10 poeng. Det er to poeng ned til Songdal, som ligger på nedrykksplass.

Jesper Mathisen la ikke skjul på misnøyen etter stortapet.

- Vi har vært elendige i det siste, og det er vi også i dag. Nå må vi bare hjem og øve. Vi har spilt som et nedrykkslag de siste kampene, og må gå i oss selv alle mann. Det er for dårlig, sa han til TV2.