NRK Meny
Normal

Skulle gjerne sett flere sørlendinger på landslaget

Lederen i Agder Fotballkrets skulle gjerne sett flere sørlendinger i landslagstroppen.

Steffen Hagen

Odd-spiller Steffen Hagen, fra Kristiansand, er eneste A-landslagsaktuelle sørlending for tiden. Her trener han før kampen mot England sist uke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Odd-spiller Steffen Hagen fra Kristiansand er eneste fra vår landsdel i troppen som møter Italia i morgen.

Ikke skuffet

Leder for Agder Fotballkrets, Kjell Johnsen, skulle gjerne sett at det var flere sørlendinger som var aktuelle i landslagsdiskusjonen.

Kjell Johnsen

Kjell Johnsen er leder i Agder fotballkrets er ikke skuffet, men skulle gjerne sett flere sørlendinger på fotballandslaget.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Men Johnsen er likevel ikke skuffet, og sier flere talenter er på vei opp.

– Vi kan vel alle være enige om at vi skulle gjerne sett flere med sørlandsk opphav i den landslagstroppen. Men jeg er ikke skuffet. Jeg vet at det jobbes godt, både fra toppklubber og breddeklubber i Agder. Så jeg tror vi er inne i en mellomfase før det spirer og gror, og at vi snart får flere aktuelle spillere for A-landslaget, sier Johnsen.

– Går i bølger

Han mener slikt går i bølger

– Noen år har vi flere aktuelle i A-landslagsdiskusjoner, andre år er det ingen, sier Johnsen.

Vi fra Kretsen mener at klubbene driver bra og spillerne trener bra.

– Det som vil bli flinke og skjønner at det må trenes hardt. Jeg mener det gjøres mye bra arbeid blant ungdommer 13 - 16 år. Vi har tre spillere på Gutt16-landslaget, tre spillere på G15-landslaget. Dessuten har vi ei jente fra Lyngdal som er veldig aktuell for J16-landslaget, og ei fra MK på J15-landslaget, sier Johnsen.